![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam tabelę z danymi: id,data,skan,...,..., mam problem z przesyłaniem plików na serwer do katalogów wg roku i m-ca (sam upload działa) chciałbym, żeby wyglądało to tak: pliki/rok/m-c wg daty z tej tabeli. proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierasz datę i robisz ścieżkę
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierasz datę i robisz ścieżkę To ja wiem. Ale jak pobrać tą datę z formularza gdzie rekord jeszcze jest nie zapisany? to mi się udało:
ale to tworzy katalog z daty systemowej Ten post edytował wlodek 15.04.2014, 11:14:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli rekord nie jest zapisany to jak chcesz z niego datę wyciągnąć?
Zależy jaki masz format w bazie. strtotime() powinno pomóc |
|
|
![]()
|
|
Moje umiejętności są raczej słabe i w tym celu kupiłem program PHPrunner, więc praktycznie to on generuje cały kod.
Daje jednak możliwość dodawania wstawek z własnymi funkcjami czy fragmentami kodu. Kilka drobiazgów udało mi się samemu rozwiązać. Zatrzymałem się na tym przesyłaniu plików do właściwych katalogów. Czy możesz mi pomóc? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Tz. muszę zapisać rekord a później go edytować w celu dodania pliku?
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli ma to chodzić wg. daty w tabeli, to musisz pobrać datę
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak i nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Co to znaczy, że nie działa. O jakiej tabeli mówisz? Tabela w bazie danych czy nie?
|
|
|
![]()
|
|
tabela "protokoly" jest w bazie danych MySQL.
to co zrobiłem zapisuje plik w katalogu głównym |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie zastanawiałem się zbytnio, ale możesz zrobić to w ten sposób, że robisz upoad to tymczasowego folderu. Później odczytujesz sobie date utworzenia za pomocą funkcji stat. I w tym momencie mając date możesz sprawdzić, czy istnieje taki folder, jeśli nie istnieje, to go tworzysz, następnie przenosisz plik z tymczasowego katalogu do tego konkretnego katalogu funkcją rename.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Z tworzeniem katalogów nie mam problemów. Problemem jest tworzenie katalogów na podstawie daty wpisanej do bazy.
Tworzy mi tylko katalogi na podstawie daty systemowej. Jeśli zmienię datę na 01-01-2011 to tworzy katalog: 2011/01 - czyli prawidłowo. |
|
|
![]()
|
|
Pokaż jakiś kod, bo nie zgadniemy
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż jakiś kod, bo nie zgadniemy Jak już wcześniej napisałem. Jestem słaby w PHP i dlatego kupiłem program PHPRunner (http://xlinesoft.com/phprunner/index.htm), który generuje potrzebny kod (jest tego od cholery) na podstawie tabel i bazy którą utworzyłem. Drobne przeróbki dałem sobie radę a utknąłem z tym uploadem. Na stronie PHPRunner jest taka pomoc, ale nie potrafię tego rozgryźć. http://xlinesoft.com/phprunner/docs/rename_uploaded_file.htm częściowo rozwiązałem problem. Udało mi się tworzyć katalogi na podstawie daty z formularza ale są to katalogi z datą (np. 2012-06-01) a nie 2012/06. i drugi problem. Jeśli nazwa dodawanego pliku się powtarza to jest nadpisywany (nie dodaje mi kolejnego nr za nazwą pliku. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Ten post edytował wlodek 17.04.2014, 22:42:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Udało mi się tworzyć katalogi na podstawie daty z formularza ale są to katalogi z datą (np. 2012-06-01) a nie 2012/06. $vd = date('Y/m', strtotime($values["data"])); I w kodzie co pokazales zmien wystapienia $values["data"] na $vd -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
$vd = date('Y/m', strtotime($values["data"])); I w kodzie co pokazales zmien wystapienia $values["data"] na $vd Dzięki, teraz katalogi są tworzone zgodnie z moimi oczekiwaniami. A może wiesz jak mi pomóc z nazwami plików? Chcę, żeby po nazwie była dopisywana cyfra np. dokA1, dokA2, itd. a u mnie dodaje zawsze "0" i przy takiej samej nazwie dokumentu nadpisuje je. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:13 |