![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
![]() Na wstępie zaznaczam że jestem początkujący z PHP. Mam za zadanie zrobić skrypcik w PHP który to będzie odczytywał dane z pliku txt (pytania +odpowiedź do wyboru) a obok odpowiedz znajdzie się checkbox. Napisałem programik do odczytu danych.
I tu pojawia się problem ponieważ nie wiem jak wstawić owego checkbox'a(chce zrobić wszystko w PHP), wujaszek "google" pokazał mi sposoby na zastosowanie checboxa przy użyciu JS lub HTML lecz ja tych języków nie znam(do tej pory pisałem programy w C/C++ i VB). Proszę was o pomoc,pokazanie kodów z PHP w których jest użyty checkbox abym mógł napisać ten programik ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
checkbox jest właśnie w HTML (form). PHP jedynie odbiera dane przekazane nam za pomocą formularza HTML w postaci tablicy GET lub POST (w zależności jak wybrałeś).
Pole wyboru - masz tutaj odpowiedni kursik do tego czego szukasz. PS: HTML to nawet nie język a jedynie język znaczników... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 16:55 |