![]() |
![]() |
--kalis-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Co ejst złego w tym zapytaniu
Tabela klient ma pola id_klient,nazwa_klient Tabela ewidencja ma pola id_ewidencja,id_klient,i_pr,k_s,k2_s Chcę wyświetlić z tabeli ewidencja wszyskie pola które w i_pr maja 1 oraz spełaniają warunek jedno z pol k_s lub k2_s ma wartość 1. Całośc łączy się z tabelą klient i zwraca nazwę jego. Obecnie te zapytanie wywala wszystko z tabeli ewidencja dziwnie łącząc pola, nawet te gdzie i_pr nie jest 1. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Co ejst złego w tym zapytaniu
Tabela klient ma pola id_klient,nazwa_klient Tabela ewidencja ma pola id_ewidencja,id_klient,i_pr,k_s,k2_s Chcę wyświetlić z tabeli ewidencja wszyskie pola które w i_pr maja 1 oraz spełaniają warunek jedno z pol k_s lub k2_s ma wartość 1. Całośc łączy się z tabelą klient i zwraca nazwę jego. Obecnie te zapytanie wywala wszystko z tabeli ewidencja dziwnie łącząc pola, nawet te gdzie i_pr nie jest 1. w sql jestem słaby ale tu może być błąd a.*, b.* ja bym dał * (oczywiście mogę się mylić!) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--kalis-- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzieki sliczne działa, tak pozno bylo wczoraj że nie zauwazyłem tego oczywistego
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:49 |