![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry wieczór
![]()
Ciągle wywala mi "Niestety podałeś niepoprawne dane." Jeśli tu niczego złego nie będzie wrzucę cały index. Z góry dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry wieczór ![]()
Ciągle wywala mi "Niestety podałeś niepoprawne dane." Jeśli tu niczego złego nie będzie wrzucę cały index. Z góry dzięki ![]() header( 'Location: http://localhost/portal/pro.php' ) ; zamien na header('Location: http://localhost/portal/pro.php'); jeśli testujesz tylko to skasuj na chwilę strip_tags( mysql_real_escape_string( HTMLSpecialChars())) tak jak tu pisałem często strip_tags() psuje, nie wiem jak mysql_real_escape_string() ale to dodaje ' przed i po tekście mi w $pdo->quote('...'); i nie HTMLSpecialChars() tylko htmlspecialchars()... Ten post edytował ZaXaZ 12.04.2014, 23:16:34 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
header( 'Location: http://localhost/portal/pro.php' ) ; zamien na header('Location: http://localhost/portal/pro.php'); jeśli testujesz tylko to skasuj na chwilę strip_tags( mysql_real_escape_string( HTMLSpecialChars())) tak jak tu pisałem często strip_tags() psuje, nie wiem jak mysql_real_escape_string() ale to dodaje ' przed i po tekście mi w $pdo->quote('...'); a htmlspecialchars() wielkość zła ale zapomniałem jak oryginalna. To jest dosłownie kopia skryptu logowania który jest dla userów i tam nie ma z nim żadnego problemu. Jedyna zmiana to dodanie "lf" w nazwie każdej zmiennej (zrobiłem tak apropo mojego poprzedniego problemu, myslałem że może się jakoś "gryzą" czy coś, no i podmianka nazwy tabeli. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest dosłownie kopia skryptu logowania który jest dla userów i tam nie ma z nim żadnego problemu. Jedyna zmiana to dodanie "lf" w nazwie każdej zmiennej (zrobiłem tak apropo mojego poprzedniego problemu, myslałem że może się jakoś "gryzą" czy coś, no i podmianka nazwy tabeli. ale w header() dodales odnosnik html (<a>) po co? header() samo przekierowuje a <a> psuje bo niemasz gdzie kliknąć (moge się mylić...) ale w dokumentacji php nawet jest samo header('Location: example.com'); zamiast header('Location: <a href="example.com">example.com</a>'); ;o -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
ale w header() dodales odnosnik html (<a>) po co? header() samo przekierowuje a <a> psuje bo niemasz gdzie kliknąć (moge się mylić...) ale w dokumentacji php nawet jest samo header('Location: example.com'); zamiast header('Location: <a href="example.com">example.com</a>'); ;o Dobra... Albo mam dysfunkcje mózgu, albo nie wiem co jest bo ja w tym co wrzuciłem nie widzę nigdzie żadnego <a>. Jeśli w kodzie php byłby html to zamiast strony otrzymał bym "Unexpected COŚTAM..." (Czy jakoś tak) Dodatkowo tak samo jak w panelu rejestracji jest to po else więc chyba średnio ma związek. Co Ty się tak uparłeś na to header(location)? |
|
|
![]()
|
|
Dobra... Albo mam dysfunkcje mózgu, albo nie wiem co jest bo ja w tym co wrzuciłem nie widzę nigdzie żadnego <a>. Jeśli w kodzie php byłby html to zamiast strony otrzymał bym "Unexpected COŚTAM..." (Czy jakoś tak) Dodatkowo tak samo jak w panelu rejestracji jest to po else więc chyba średnio ma związek. Co Ty się tak uparłeś na to header(location)? nieche mi się w dwóch tematach odpowiadać, jak się odpowiada to jest że masz z <a> (może niemasz, niewiem) pewnie forum samo edytuje... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany. Okazało się że nagle zmienił się hash md5 przez co dane przesyłane do bazy się nie pokrywały.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 06:12 |