![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam taki kod, który zmienia co jakiś czas logo na mojej stronie. Niestety obrazki zmieniają się bez żadnego przejścia. Jak mogę zmodyfikować ten kod, żeby uzyskać efekt jakiegoś łagodnego przejścia?
Dzięki i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W rzeczywistości wygląda to tak, że masz jeden obrazek nad drugim. Wtedy jeden obrazek ma ustawioną przezroczystość na 100%, a drugi na 0%. W przypadku zmiany co pewien czas( setInterval ) zmieniamy stopień przezroczystości zamieniając odpowiednio wartości procentowe.
Przykład: http://www.simonbattersby.com/blog/simple-...mage-crossfade/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za zainteresowanie i ten przykład, ale niestety jako, że jestem zielony w JS-ie to nie potrafię zastosować go do mojego przykładu...
Mógłby ktoś dodać odpowiednie instrukcję (podejrzewam że coś z fadeOut) do mojego kodu? Będę bardzo wdzięczny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosuj kod z przykładu( dokładnie to co chcesz ) lub zleć to komuś.
Pozdrawiam PS. Twój kod jest przestarzały. Nie da się w łatwy sposób go przerobić, trzeba by było napisać całość od nowa. Więc najlepszym wyjście jest zastosowanie kodu z linku ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wkleiłem ten kod z przykładu, ale niestety wyświetla mi się tylko pierwszy obrazek
|
|
|
![]()
|
|
Myślę, że musisz pokazać kod - najlepiej umieszczając stronę na jakimś serwerze
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na podstawie Twojego kodu, żebyś złapał "o co biega"
Żeby zadziałało potrzebujesz jQuery czyli w heade strony umieść: -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:07 |