![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Korzystam z pagera nospor i mam problem z zapamiętaniem wyników w wyszukiwarce. Chodzi mi o to że jak np wybiorę w wyszukiwarce id_kategoria=dam to powiedzmy wyszuka mi 8 wyników. I teraz mam podział 5 wyników na stronie. Na pierwszej stronie pokazuje mi 5 wyników, a na dole podział STRONA 1 z 2 1 2> I teraz jak kliknę w 2 strone to pokazuje mi kolejne 3 wyniki + dodatkowe te które mam w bazie dla danego uzytkownika czyli powiedzmy 22. A na dole strony mam Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 > CZyli pobiera mi wszystkie rekordy z bazy. Nie wiem za bardzo jak to połączyć z zapamiętywaniem wyników wyszukiwarce. Kod + przykładowa tabel z wyszukiwarką wygląda tak
Ten post edytował peklo 11.04.2014, 17:56:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
startujesz w ogole sesje? Bo w kodzie co tu pokazales nie widze bys to robil
Poza tym juz ci niejednokrotnie pisalem, ze danych masz szukac w $formData a nie w $_POST a ty w ogole mnie nie sluchasz tylko za kazdym razem szukasz ich w post Np. tu: if (!empty($_POST['nazwa_ogloszenia'])) { $where[] = "nazwa_ogloszenia LIKE :nazwa_ogloszenia"; $bind[':nazwa_ogloszenia'] = '%' . $_POST['nazwa_ogloszenia'] . '%'; } Skoro wiec mowią ci, że masz szukac w $formData, to tam własnie masz ich szukac..... if (!empty($formData['nazwa_ogloszenia'])) { $where[] = "nazwa_ogloszenia LIKE :nazwa_ogloszenia"; $bind[':nazwa_ogloszenia'] = '%' . $formData['nazwa_ogloszenia'] . '%'; } Po co w ogole przychodzisz na to forum jesli ludzie podają ci odpowiedz a Ty i tak ich nie sluchasz? Nawet jest o tym napisane w arcie, z ktorego korzystales http://nospor.pl/formularz-i-stronicowanie...anie-stanu.html Cytat //a tu możemy korzystać z danych formularza zapisanych w $formData Czemu ma służyc taka nauka w sposob jak to robisz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
sesje miałem zapuszczone
session_start(); zmieniłem tutaj na:
Ten post edytował peklo 14.04.2014, 17:30:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na $formData miales zamienic dopiero jak tablice $formData utworzysz a nie wczesniej. To jest prosty kod, skoro piszesz tak powazna aplikacje, to moglbys wkoncu go przeanalizowac :/
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
na początku mam
|
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze: pokaz caly kod, bo Ty lubisz robic byki w roznych miejscach
A po drugie: no i jaki teraz masz problem? Po trzecie id_kategorii tez wypadaloby wkladac do sesji -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no mam taki problem że teraz to w ogóle mi nie działa, a id_kategorii mam w sesji. Znając życie gdzieś na pewno mam błąd. Dobra cały kod:
Jest chyba problem z tym zapytaniem
Ten post edytował peklo 14.04.2014, 19:55:34 |
|
|
![]()
|
|
$where[] = 'id_kategoria = "'.$formData['id_kategoria'].'"';
$bind[':id_kategoria'] = $formData['id_kategoria']; Albo wartosc przekazuj bezposrednio albo binduj, a nie jak teraz robisz, ze robisz i jedno i drugie co jest totalnie bez sensu. Pisalem ci również, że zapytanie z COUNT ma dzialac dokladnie na tych samych warunkach co zapytanie wyswietlające dane. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:51 |