![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie do konca rozumiem
przeciez wynik moze być różny jeden kod jak skanuje to wyglada tak : 00408112 inny KK04522453456 a inny KAT1 wydaje mi się że na to nie ma algorytmu ale pewnie sie myle |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 9 Dołączył: 29.11.2010 Skąd: T Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzieś musisz mieć zawartą informację jakim kodowaniem się posługujesz. Do wyboru masz kody paskowe alfanumeryczne: Code39, Code93, Code128, GS1-128, PosiCode, coś w ten deseń, każde z kodowań pozwala na liczenie sumy kontrolnej dzięki czemu można łatwo sprawdzić czy odczytało się kod bez błędu czy z błędem.
|
|
|
---poi--- |
![]()
|
Goście ![]() |
Geston
Zostawiłem tak jak jest trudno Teraz powiedz mi jeszcze jedno : Mam zmienna $typ która pobiera się GET z adresu strony Dałem do Twojego : <form action="klucz.php" name="form" method="GET"> <input type="hidden" name="typ" value=""> <input class="wyslij_formularz" type="text" name="kod" value="" autofocus /> jak zrobić żeby value z pola hidden przejeło $typ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 9 Dołączył: 29.11.2010 Skąd: T Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co chcesz więcej przesyłać? Bo tutaj value masz puste.
|
|
|
---poi--- |
![]()
|
Goście ![]() |
chce aby to value przyjeło wartość zmiennej typ która jest pobierana z adresu strony przez GET
|
|
|
![]()
|
|
Mimo wszystko jest to dla mnie nie logiczne, wysyłasz z tego formularza ów typ i odbierasz go po to żeby znowu wpisać go do tego samego formularza którym jak go wyślesz to trafi do tego samego formularza i tak w kółko? ![]() @może zarejestruj się na forum i pisz jako zalogowany użytkownik |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
zarejestruje sie
![]() adres strony to strona.php?typ=$typ&kod=$kod i potrzebuje żeby typ przy odczycie kodu sie nie gubil chyba że wrzucić zmienna do sesji, chyba że Ty masz inny prostszy pomysł. Ja nie dopisywałem tego GET i dlatego mi nie działalo. |
|
|
![]()
|
|
Po kolei. Ten skrypt co stworzyliśmy wcześniej jest na stronie strona.php, w momencie gdy zostanie wyczytany kod kreskowy to wysyła go do klucz.php? Skąd się bierze w adresie "?typ=$typ"? Co tej zmiennej nadaje wartość? W na stronie klucz.php mamy ponownie ten sam formularz? Co robisz z tymi danymi oprócz tego że są przesyłane między formularzami?
|
|
|
---poi--- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przedstawie Ci po kolei
strony główna index.php ma linki do stron strona.php?typ=1 oraz strona.php?typ=2 1 typ dodaje do bazy danych kod 2 typ odejmuje i dlatego zalezy mi żeby przekazywać ten typ żeby obsłużyć dodanie i odjęcie z bazy danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 21:57 |