Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Przeniesienie focusu do kontenera
zwora
post 8.04.2014, 12:15:39
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Mam stronę z dynamicznie tworzoną treścią na podstawie danych z bazy. Treść ładuję do zmniennej, a następnie zmienną do kontenera za pomocą metody innerHTML. Kontener jest divem w innym (głównym) kontenerze. Jak załaduję treść to dla kontenera robię visibility="visible". Problem w tym, że aktywnym elementem jest nadal to co pod nowo załadowanym kontenerem, czyli główny kontener. Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale muszę używać aplikacji www na tablecie i kontener na wierzchu nie mieści się w oknie. I nie mogę go przesuwać, bo nie jest aktywny i przesuwa mi się kontener pod spodem (główny).

Co można zrobić, żeby temu zapobiec?

Dziękuję za odpowiedzi.
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 8.04.2014, 14:33:04
Post #2

-----

Spróbuj po prostu nadać mu focus po sukcesie Ajaxa: element.focus();

--------------------
+Quote Post
zwora
post 9.04.2014, 21:55:53
Post #3

-----

Dzięki za odpowiedź. A w którym miejscu mam zrobić ten focus? We funkcji wywołującej uzupełnainie nowego kontenera? W tym momencie w kontenerze głównym mam przycisk, który wywołuje funkcję ładującą nowy kontener. W tej funkcji wywoływana jest funkcja ajaxowa (sendRequest(url_do_skryptu_php,nowy_kontener,dodatkowe_parametry)). Czy ten focus mam zrobić w linijce następującej po tym wywołaniu funkcji ajaxowej?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:13