![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam totalną pustkę w głowie, nie wiem nawet pod jakim tematem szukać tego w google (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Potrzebuję zrobić następującą rzecz : Mając edytor wyswig - zezwalam użytkownikowi na wstawienie swojego kodu. Czyli user tworzy statyczną stronę, i może w kodzie wstawić np. Kod <!-- MOJ_FORMULARZ --!> MOJ_FORMULARZ - to statyczny kod PHP, utworzony odpowiednio wcześniej np. Kod <?php echo '<form method="POST" action="">'; echo '<label for="test">TESTOWY LABEL</label><br />'; echo '<input type="text" name="test" />'; echo '<br /><input type="submit" value="dawaj dalej" />'; echo '</form>'; ?> I teraz przy wyświetlaniu strony, następuje 'odczyt','sparasowanie' tegoż tagu MOJ_FORMULARZ i zostaje wstrzyknięty odczytany z bazy kod PHP zawierający formularz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ALBO np. MOJ_FORMULARZ --> reprezentuje nazwę jakiegoś modułu - powiedzmy artykuły. Tworząc statyczną stronę, wrzucamy w jej kod ów tag, później podczas wyświetlania wyświetlane są newsy. Nie oczekuję oczywiście gotowego rozwiązania - po prostu nie wiem czego szukać w google (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prostota wypowiedzi aż boli, choć ... trafia w sedno (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Sądziłem, że się to jakoś zwie np. wstawianie modułów na statycznych stronach etc. Wczoraj znalazłem.. że identyczne rozwiązanie zastosowano w 'LekkiCMS', dla zainteresowanych : lookać w core.php->replace() (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:22 |