|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Mam taki problem, że tworzę bazę :
Podczas procesu rejestracji użytkownika zbierane są informacje o - loginie, haśle, emailu. Dalej mamy parę warunków, które sprawdzają czy istnieje taki user itp... I jeżeli jest ok to przechodzimy dalej i wyświetla nam się na nowej stronie wybór klasy. Plik dodaj.php
Wybór klasy z określonej listy: Potem przechodzimy na dalsza czesc strony. (klasa.php) Proces rejestracji działa super bez zarzutów, wszystko jest ok aż do momentu kiedy mamy wybrać klasę. Błędu nie wyrzuca, przechodzi dalej. Ale w phpMyAdmin widzę, że nie uzupelnia tabeli o wybraną wartość. Co może być tego przyczyną? Proszę o pomoc |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
podejrzewam, że ilośc dodawanych danych nie odpowiada ilości kolumn. Ba, jestem pewny patrząc po kodzie tworzenia tabeli. W skrócie: musisz podać do jakiej kolumny ma wpisać $klasa |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
A niech to, faktycznie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) wystarczylo zmienić jedną linijkę.
Z
Na
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Ale tak czy siak masz blad logiczny..... przeciez klase chcesz przypisac do swiezo dodanego usera. Teraz zas tworzysz nowy rekord na klase. Bez sensu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Musisz robic UPDATE a nie INSERT i updatowac danego uzytkownika o klase |
|
|
|
|
|
|
|
Fakt , masz rację. Pojawił się jednak mały problem. Klasę dodaje wkońcu do tabelki, z tym że do następnego użytkownika.
tak jak na screenie : screen Co tym razem przeoczyłem? Ten post edytował afgan227 7.04.2014, 19:05:15 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
O kurde. Zamotałem. Dzięki za pomoc, do zamknięcia ;]
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 05:40 |