![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Na stronie generuję niewielką listę z odpowiednimi wartościami. Struktura wygląda tak: Jednak chciałbym z poziomu przeglądarki, po załadowaniu strony usunąć cały <span id="con">, w którym zawartość <span id="value"> jest pusta. Jak wyglądałby taki kawałek jQuery? Pozdrawiam, Przemysław. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że na stronie masz jeden DIV o id# value ?
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 1 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. No właśnie nie. Takowych jest wiele.
Co do skryptu... Ogólnie to działa, jeśli w warunku będzie równe liczbie (nie działa z pustymi cudzysłowami). I rzecz jasna z racji tego, że to nie jedyny element - usuwany jest tylko pierwszy. ----------------------- Jednak sobie poradziłem, trochę krótszym kawałkiem kodu, ale bez pomocy by się nie obeszło:
Także dziękuję, temat do zamknięcia. Ten post edytował Mephis 7.04.2014, 10:31:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj przy projektowaniu, że ID powinien być unikalny, a nie jak u Ciebie wstawiany jak klasa.
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Id używałem tylko żeby wskazać w skrypcie element... Można jakąś inaczej? Bez tego id?
Ponawiam temat, gdyż dla estetyki w skrypcie, zamiast pozostawiania zmiennej pustej, jest generowana 0.00. W takim wypadku :empty mi nie pomoże. W jaki sposób postawić warunek? Próbowałem coś w ten deseń, ale.. cóz, nie wychodzi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast id może być klasa
|
|
|
![]()
|
|
Obeszło się bez warunku i niepotrzebnego id.
--------------------------------- Hmm.. No tak.. Mimo generowania w skrypcie wartości 0.00, wyświetlana jest tylko cyfra 0. Powyższy skrypt usuwa spany, których wewnętrzne spany zawierają, a nie wynoszą 0. Tym samym usuwane są też wartości np. 0.25... Ma ktoś jakieś pomysły? --------------------------------- Problem rozwiązany...
Ten post edytował Mephis 7.04.2014, 21:04:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:13 |