![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekaw ejstem waszej opini na temat tego designu:
http://www.digart.pl/details.php?id=98489 (Prosze sie nie sugerowac opiniami na digartcie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie może być tylko małe uwagi, tzn. popraw czcionke na jakąs ładniejszą i mniejszą pomiędzy 9,10,11 i gdyby ten trójkąt był 3d było by spoko :-) Przejrzyste
![]() Ocenka: 6/10 -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jako ze Seth to grafik to trzeba to zalatwic bez skrupolow :-)
Nio to... Malo zycia w tym Tlo bardzo ladne (lubie ten kolor) ale niestety nie idzie on w dol tylko w prawo(lewo jak kto woli;-) ) (grand.) . Ten czerwony trujkocik ni w piec ni w 10, biala oswiata niezla ale niestety na tym trujkocie wyglada glupio. Napis tez nie najlepszy jakis taki bez pomyslu wyraznego. Zielone menu to calkiem niezly pomysl ale ten wyglada jakby wodorosty(takie zielone -intensywna zielen:-) )zostaly wyprane w wybielaczu i wygladaja jak wygladaja, mocniejszy zielen bylby wg mnie lepszy. Ten bialy text jest slabo widoczny (ablo to juz moje oczy ;-) ) a ten czerwony zbyt kole w oczy (za duzy kontrast chocby z ciemnym tlem z 1 strony i wypranym w wybielaczu wodorostem ![]() Te ponizej menu nie sa zle ale ta czcionka nie pasuje do calosci jakos tak ona taka prosta banalna mozna rzecz a strona (tlo itp) przedstawia sie jakos tak bardziej PRO. Biala wstawka jest niezla ale nie pasuje do calosci poprostu wszedzie jakies odcienie a to biale trzeba by pokombinowac z kolorem (jakis bardzo wybielony kolor bylby lepszy wg mnie) . ikonki w3c pasuja super. Menu po prawej brakuje wyrazu jakiegos... takie proste moze za malo pomyslow juz bylo ale braknie im czegos (to widac na 1 rzut oka). Po prawej menu wyglada jakby wybrane z blogu - taka czionka i ten jednolity kolor (sasiaduje z grand. o ile dobrze widze nie zaciekawie to wyglada [od lewej] ) Te tlo w paski jest niezle ale moze zbyt je widac przezco nie za dobrze sie czyta text. Stopka Niezla nie powiem podoba mi sie tylko moze za dakeji odleciala w gore :-) Reasumujac ;-) Top bardzo ladny (poza napisem i trujkatem - wyrazny brak pomyslu). Text w menu po prawej bardzo ladny wlacznie z szukaj. Lewe menu gozej... trzeba nadnim jeszcze porpacowac i dac bardziej nasycony zielony i zrobic cos z tym czerwonym wyraznie daje po oczach. Miejsce na info (niusy itp) niezle zrobione ale braknie tam pomyslu co widac trzeba cos by z tym zrobic jakis inny kolor albo cos tam wprowadzic. Stopka bardzo ladna ale za wysoko odleciala. Tak na dobra sprawe to jedna z pierwszysc prac ktora wg mnie nadaje sie do oceny i daje 6/10 Naprawde mocna 6 ale niestety tylko (a moglo byc znacznie lepiej) widac jakis brak pomyslu. To jest naprawde dobra praca ale nie do konca przemyslana. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mowiac spodziewalem sie takich ocen... mecze ten uklad od kilku dni ale chyba za bardzo przekombinowalem
![]() Ogolnie nie jestem zadowolony z tego laya ale myslalem, ze to przez siedzenie nad nim tyle czasu... Co do loga to mam juz gotowe ale nie chcialem go dawac (jak i nazwe strony) aby nie kojazyl sie z tym layem gdyby nie wypalilo ![]() Tak czy inaczej bede musial popracowac nad czyms innym. P.S. hwao: dzieki za rzetelna ocene ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Nie ma takiego Digartu"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Nie ma takiego digartu". Na digarcie nie ma co umieszczać projektów, raczej nie dostaniesz tam konstruktywnej krytyki od ludzi z "branży".
polecam http://forum.webesteem.pl shpyo -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
shypo: powiem Ci, ze doszedlem do tego samego wniosku.
Poza tym moderatorzy z niewiadomych przyczyn usuneli mi go... co IMO jest dziwne bo napewno nie nadawal sie do smieci, a ich nowa polityka trzymania wysokiego poziomu chyba przekroczyla pewne granice (sic!). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona jest ładna, dobre kolory, ładne logo. Tylko ten (już wspomniany) błąd trochę przeszkadza
|
|
|
![]()
|
|
Vertical o czym Ty mowisz ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Seth: wiesz... od jakiegoś czasu już wiadomo że DA to się ***, i te ich kasowanie lipnych prac. Sam wstawiłem do oceny jeden mój projekt (ocen miałem 7 - wszystkie bardzo mi się podoba) i nagle dostaje msg od moderatora, że praca cienka... Na websteemie powiedzą Ci to samo. Lepiej tam dawaj pracki do oceny - zjadą Cię, ale dowiesz się co masz źle, baaa nawet jakieś ciekawe pomysły podrzucą.
peace! _________ Moderaowany przez wassago -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Seth to dasz linka do tej pracy? :]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(hwao @ 2004-11-16 22:58:52) Jako ze Seth to grafik to trzeba to zalatwic bez skrupolow :-) Tutaj wypadaloby napisac "Człowiek orkiestra" ![]() Logo calkiem ladne (kształt), jednak gradient w tle uwazam za zbedny, psuje troche efekt ... Strony nie widziałem ale sadzac po kolorach w logo, bedzie raczej utrzymana w ciemnej tonacji? -------------------- <span style="font-weight: bold;">Open Source Enterprise Content Management</span>
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Menu psuje efekt. Jest za duże.
Jak na taką małą czcionkę w menu pola są za duże. Moim zzdaniem masz dwa wyjścia dać większą czcionkę w menu lub zmniejszyś te komórki, co jest lepszym rozwiązaniem bo dostaniesz więcej miejsca na treść. No i jeszcze jedna sprawa. Zmień czcionkę dla tych czerownych napisów i daj je pogrubione. Top idealny. |
|
|
![]()
|
|
z przykrością muszę stwierdzić, że zgadzam się z tym co napisał mike_mech
![]() Czyli pola w menu za duże, proponuję zmienjszyć je o 1/4. Top też mi się podoba ![]() Ale... postaraj się nie mieszać dużej ilości różnych krojów czcionek. W rubryce "Co nowego?" zmieniłbym te "paskowe" menu Jeszcze trzeba posiedzieć nad tym i będzie naprawde dobra praca. -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() 1. top - holernie pustawy po prawej stronie, ciemno tam.... 2. menu - za duże to delikatnie powiedziane, nie wiem Seth czy twoim zamiarem było ściągnięcie wzroku użytkownika zaraz po wejściu na menu ale Ci się to udało, moim zdaniem zdecydowanie za duże i kolor mdły 3. content - te paski w tle pod kątem 45* to raczej przeszkadzają w czytaniu, kolejna uwaga to oddzielenie poszczególnych sekcji contentu, nie wydaje mi się aby zmiana kolory tła była dobra, raczej pokusiłbym się o jednolite tło z wyraźnymi ,estetycznymi liniami je oddzielającymi, 4. czcionka - ogólnie brak jednolitości/standardu, kiedyś jakiś dobry grafik mi powiedział że podstawą jest jednolity standard dobrze dobranej czcionki w serwisie, więc wydaje mi się że wystarczającym odróżnieniem nagłówka od contentu będzie jego zboldowanie i inny kolor (włąsciwie proponowałbym odcień). Reasumując, Seth, czasami nie warto aby świetny programista próbował zrobić świetny desing bo mu to nie pójdzie, albo osiągnie taki efekt jak ty, czyli nijaki design który chcesz zaprzągnąć do swojego portfolio w którym nomen-omen spodziewam się dobrych skryptów i tekstów, więc nijaki design tutaj nie pasuje ![]() pzdr -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
@pat: Poza programowan od kilku lat zajmuje sie grafika (hobbystycznie, do szuflady
![]() ![]() Dlatego tez grafike wole jednak robic sam niz zlecac komus ![]() Tak czy inaczej ten projekt pozucilem i mam juz nowy... bez zadnych fajerwerkow i kombinowania... sadze, ze duzo lepszy, wiec jak juz postawie stronke to podam link. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm
"Nie ma takiego digartu." ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oprocz tego za na Operze cos sie urodziny sle wyswietlaja to stronka wymiata
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:04 |