![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam następujący problem:
Chciałbym aby menu nad któym pracuję miało wygląd tabeli: i na przemian wiersze mają się zmieniać, raz czarny, raz biały.
Wszystko wyświetla się OK tylko, że są powielone rekordy. Potrzebuję jedynie "zlikwidować" te powtarzające się elementy, bo reszta wyświetla się prawidłowo. Ten post edytował martinii007 2.04.2014, 10:05:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to możliwe, to proponuję zrezygnować z klas even, odd, a użyć zwyczajnie w tym celu css, czyli:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No piękne rozwiązanie
![]() A można to jakoś skrócić? Zrealizowałem to w taki sposób:
P.S. Jakby ktoś miał rozwiązanie w PHPie to również można podrzucić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panie autor przecież b4rt3kk podał Ci właśnie skróconą wersję
![]() Co do powielania rekordów to nie do końca kumam. Jakto one się powielają? -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
W ten sposób nie działa:
Powielają się w następujący sposób: Np. wiersz z id=1 wyświetla się na stronie 8 razy, następny również itd. zamiast pojedynczo wszystkie pokolei od id1 do 10, jeżeli chodzi o CSS to Klasa CSS jest dodawana prawidłowo i jest wyświetlone wszystko na przemian. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No piękne rozwiązanie ![]() A można to jakoś skrócić? Zrealizowałem to w taki sposób:
P.S. Jakby ktoś miał rozwiązanie w PHPie to również można podrzucić. Powinno działać, bo even i odd to w css słowa kluczowe, ale tutaj masz wersję z indeksem wiersza, to samo, tyle że inaczej zapisane.
Poza tym nie zauważyłeś że masz pętlę w pętli? Wszystko wykonuje się tak na oko jakieś 88 razy, w zależności ile masz tam rekordów. Powinno to wyglądać z grubsza tak:
I css jak wyżej. Ten post edytował b4rt3kk 2.04.2014, 10:48:01 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuć tą pętle for w foreach, oprzyj tylko na jednej for. Odd i even oprzyj na zmiennej w tej pętli, a nie id pozycji menu.
Ten post edytował trueblue 2.04.2014, 10:46:48 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:45 |