![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie.
Zmagam się z przetworzeniem listy katalogów z chomika, dostaje ją w postacji xml. Potrzebuję z tych danych otrzymać drzewo lista katalogów i podkatalogów z przypisanymi id_katalogu. Za pomoc serdecznie dziękuję.. Umieszczam linka do pliku, plik był za duży by umieścić go w temacie: odpowiedz.xml Próbowałem z parsować poprzez "DOMDocument, oraz simplexml_load_string) Nie potrafię tych danych wyciągnąć. Prosił bym o pomoc lub jakieś wskazówki, obojętnie czy wyrażeń regularnych czy też nawet użycia jakiejś biblioteki. Wykorzystuję bibliotekę z tego linku: https://github.com/kenorb/ChomikDownloader Jest napisana w php, dopisałem do niej kilka funkcji mianowicie pobieranie listy katalogów, otrzymuję odpowiedź, lecz nie umiem sobie poradzić z parsowaniem dokumentu.. Próbowałem to przełożyć na Soap_Client - ale mi nie wychodzi ![]() Dziękuję serdecznie za wszelką pomoc. P.S. Prośba do moderatora: proszę o przeniesienie tematu jeśli umiesciłem go w złym dziale, Dziękuję.. EDIT: Po części problem rozwiązałem za pomocą, simplexml_load_string Działa mi do katalogu i podkatalogów, a jeśli kolejny podkatalog ma kolejne, nie bierze je pod uwagę
Jak odczytać np. takie drzewo i z tworzyć z tego tablicę wielo wymiarową, rzecz jasna chodzi mi o xml ![]() Za pomoc serdecznie dziękuję. Ten post edytował jarekhunter 1.04.2014, 16:47:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 00:56 |