![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nigy nie pisałem w AS, ale udało mi się napisać streaming rtmp kamerki, wszystko pięknie śmiga. Ale mam kilka pytań, szukałem w googlach ale nie znalazłem odpowiedniej informacji. 1.W jaki najlepszy sposób mogę poprzez AS połączyć się z php i bazą danych MySQL ? Chciałbym zrobić tak by poprzez MySQLa mógł przerwać transmisje i wyświetlić daną informację. Czy tak się da zrobić gdy zmienię wartość w rekordzie transmisja zostanie przerwana ? 2. Jak mogę przesłać parametry z html/php i później odczytać je w AS ? Dzięki bardzo za wszelką pomoc ![]() Mój html:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad.1) Z MySQL połączyć się już w PHP, natomiast do skryptu PHP możesz się odwołać np. wysyłając z AS zapytanie poprzez GET (url z parametrami). Tej metody możesz również użyć do komunikacji w drugą stronę, możesz np. zwrócić z PHP XML i odczytać go w AS.
ad.2) Dodać parametr flashVars w inicjacji swfa w HTML, np:
, a w kodzie AS odebrać:
Ten post edytował trueblue 30.03.2014, 14:06:27 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:55 |