![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 15.11.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam następujący problem. Potrzebuję udostepniać pliki z poza struktury katalogowej serwera Apache. Przygotowałęm następującą funkcję:
Mozilla pobiera pliki bez problemu, natomiast Internet Explorer próbuje pobrać plik i przerywa prace z następującym komunikatem: Internet Explorer nie może pobrać index.php z www.my-server.pl. Program Internet Explorer nie może otworzyć tej witryny internetowej. Ządana witryna nie jest dostępna lub nie można jej znaleźć. Spróbuj ponownie później Na czym może polegać problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po poprawkach działa:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 15.11.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdeczne dzięki za wykrycie błędów w moim kodzie.
Mimo korekty Internet Explorer ciągle generuje wymieniony wcześniej komunikat błedu. Na pewno problem jest między Apachem (php) a przeglądarką. Ponieważ transfer plików, do których jest link bezpośredni odbywa się bez zarzutów, to sądzę, że problem nie dotyczy serwera Apache a tylko nagłowków wysyłanych przez php. Aby wykluczyć konflikt z innymi skryptami serwera, otrzymany kod umieściłem w osobnym pliku i dodałem linijkę wywołującą funkcję download() dla pliku znajdującego się (tak samo jak skrypt) w katalogu głównym serwera Apache. Eksperymentowałem z różnymi nagłówkami, z "inline" i "attachment" i nic ![]() Brakło mi już pomysłów co jeszcze może być nie tak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja u siebie sprawdziłem (teraz nawet na innym serwerze) i działa zarówno na IE i na Firefoxie. Sprawdź czy u kogoś innego działa pod IE, bo może masz coś z systemem. Jeśli nie to, to nie wiem co może być przyczyną.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
He, he... sprawa nie leży po strone skryptu... ani serwera....
![]() Jeżeli otworzysz taki oto plik jako link ze strony, działa... jeżeli otworzysz to jako popup (lub w okienku popup) lub z macromedii ... dupa.... sami sprawdzcie.... A poza tym to firefox i opera ściągają wszystko ![]() ![]() ale jeśli coś takiego wywoła się jako POST!!! nie get, to działa plik=fopen($savepath,"r") or die ("Nie moge otworzya pliku"); $ciag=fread($plik,$wyn['rozmiar']); fclose($plik); header("Content-Type: application/octet-stream"); header("Content-Length: ".$wyn['rozmiar']); header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT"); header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT"); header("Cache-Control: must-revalidate"); $nazwa = strtr($wyn['tytul'].".pdf", "\xA1\xA6\xAC\xB1\xB6\xBC","\xA5\x8C\x8F\xB9\x9C\x9F"); header("Content-disposition: attachment; filename=\"$nazwa\""); echo $ciag; ![]() Ten post edytował pan_panda 26.11.2004, 17:37:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 04:15 |