Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zapamiętywaniem wyboru z listy rozwijanej, Problem z zapamiętywaniem wyboru z listy rozwijanej checkSelect
two

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Mam problem. Otóż mam mały program napisany w PHP. Program posiada bazę danych w pliku txt, a w niej jest spis asortymentu z cenami, czyli: nazwa asortymentu || cena w PLN || cena w euro. Mam listę rozwijaną asortymentu i chciałbym, aby po kliknięciu przycisku "oblicz" zapamiętać wybrany asortyment na liście. W miejscach gdzie miałem listę wyboru i wpisane na sztywno pola wyboru poradziłem sobie z tym, ale w przypadku jak program pobiera sobie automatycznie tę listę to mam problem. Kod jest w PHP, ale miejscami przechodzi w html i znowu w php. Sądzę, że gdzieś tutaj przy tych przejściach jest błąd, ale nie mam pojęcia gdzie. Męczę się z tym od kilku dni i nic.
  1. <select name="baza_towaru" id="baza_towaru">
  2. <?php
  3. $dane = file($plik);
  4.  
  5. for($i=0;$i<count($dane);$i++) {
  6. list($asortyment[$i], $cenaPLN[$i], $cenaEURO[$i]) = explode(" || ", $dane[$i]);
  7. }
  8.  
  9. for($i=0;$i<count($asortyment);$i++)
  10. echo '<option value="'.$i.'" '.checkSelected($i, 'baza_towaru').'>'.$asortyment[$i]."</option>";
  11.  
  12. ?>
  13. </select>
  14.  

W tym ostatnim wierszu echo gdzieś musi być błąd. Wersja bez tej opcji zapamiętywania wyglądała tak:
echo '<option value="'.$i.'">'.$asortyment[$i]."</option>";

Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:56