![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lista rozwijalna, kilka option część z nich z style="display:none", pod Chrome, Opera wszystko ok, a na Safari, IE pokazuje te ukryte.
Zna ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu ? Ewentualnie jak to inaczej załatwić ? Przykładowo:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Się nie da się, możesz jedynie w JS usuwać i dodawać, kiedy będą potrzebne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz ich usunąć na stałe, czyli nie wstawiać do kodu HTML?
Jeśli nie, to spróbuj tego: http://stackoverflow.com/questions/9234830...t-menu-with-css Owijasz <option> w <span> i dla tego drugiego dajesz display:none; Ewentualnie disabled="disabled" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Option do selecta są generowane z bazy i innym selectem wybieram, które mają się pokazać. Na początek wszystkie mają docelowo "display:none", i później mam show/hide
Damonsson, ale ogarniać to przez jquery .add() ? Bo jakoś mi w ten sposób nie wychodzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, to spróbuj tak jak pisałem. Za pomocą JS owijasz każdy option w select z display:none. Jeśli chcesz odznaczyć dany option, to jego rodzica (span) ustalasz jako widoczny.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 13:25 |