![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
od już kilku godzinek borykam się z próbą pobrania pliku przez PHP z danego serwera. Tylko nie rozumiem dlaczego pomimo wielu prób nie udaje mi się tego zrobić. ![]() A mianowicie: Potrzebuję pobrać plik z serwera podanego przez ten o to skrypt http://appmsg.gadu-gadu.pl/appsvc/appmsg4....number=41192220 przez podany port, lub po prostu odczytać jego zawartość. Próbowałem już przez file, file_get_contents, copy, a także przez poniższy kod: Lecz pomimo dużego czasu "ocięcia" wciąż pojawia się błąd "Connection timed out". $hSocket jest zawsze pusta (chyba wiadome..), a po wejściu przez przeglądarkę plik normalnie się pobiera(plik można pobrać tylko raz). Jeśli ktoś jest w stanie pomóc to byłbym wdzięczny. Proszę choćby o jakąś lekturkę ![]() Ten post edytował Wazniak96 25.03.2014, 19:17:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego z tym linkiem nie mam problemu żeby otworzyć i pobrać dane. Tylko chodzi o to, że w tym pliku znajduje się ip z portem (np. 91.214.237.10:8074) i to własnie z tego ip nie mogę pobrać.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A
![]() Może spróbuj cURLem |
|
|
![]()
|
|
Uhh... nadal nic...
![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A przypadkiem pobranie tych danych nie wymaga jakiejśc autoryzacji ?
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Uhh... nadal nic... ![]()
co siedzi w $dataa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jakiej autoryzacji skoro przez przeglądarkę automatycznie się pobiera zaraz po wejściu w ip ?
![]() W $dataa po wykonaniu kodu nic nie siedzi. Kompletnie nic. ;/ Folder z ciasteczkami też się nie tworzy. EDIT: Tak jak teraz patrzę to po podaniu do curl innego pliku z downloadem, z innego serwera to wszystko śmiga. Czy są jeszcze jakieś możliwości żeby tamten serwer skumał się, że uderzamy do niego przez PHP a nie z przeglądarki? Ten post edytował Wazniak96 25.03.2014, 21:56:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiej autoryzacji skoro przez przeglądarkę automatycznie się pobiera zaraz po wejściu w ip ? ![]() No akurat u mnie po wejściu w IP nie pokazuje nic, stąd moje przypuszczenie. -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat No akurat u mnie po wejściu w IP nie pokazuje nic, stąd moje przypuszczenie. Jeśli kliknąłeś w ip, które podałem jako przykład to nie pobierze. Jak pisałem pobiera tylko raz z wygenerowanego ip. Ip trzeba wziąć np. z mojego nie działającego pliku, bo jak na razie generuje tylko ip z którego nie mogę pobrać danych. ;/ z tąd ip |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:00 |