![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam dwa pytania.
Informacje z formularza (komentowanie newsów) pobieram za pomocą polecenia
i dalej zapytanie do bazy. Zabezpiecza mnie to przed urzywaniem kodu html i cudzysłowów. Jednak na stronie wygląda to później tak: <meta http-equiv=\\\"Content-type\\\" content=\\\"text/html;charset=utf-8\\\"> Czy da się jakoś uniknąć tych ukośników? (\) Drugie pytanie tyczy się przejścia do następnej lini. W tej chwili pisząc newsa muszę urzywać do tego celu poleceń html (<br>). Jak zrealizować automatyczne zapisanie przejścia do następnej lini (kliknięcie klawisza enter)? (tak jak na tym forum). Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam, Jarek. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie drugiego pytania: nl2br" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie pierwszego pytania ...
Cytat Note: If magic_quotes_gpc is enabled, first apply stripslashes() to the data. Using this function on data which has already been escaped will escape the data twice.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sf @ 2004-11-15 19:00:17) Odnośnie pierwszego pytania ... Cytat Note: If magic_quotes_gpc is enabled, first apply stripslashes() to the data. Using this function on data which has already been escaped will escape the data twice. A po naszemu? Na chłopski rozum. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli magic_quotes_gpc są włączone w ustawieniach server'a ... funkcja stripslashes() doda kolejne slashe ... i będą one zduplikowane...
czyli Twój server domyślnie dodaje slashe i nie musisz ich już sam dodawać. |
|
|
![]()
|
|
Właśnie troszkę o tym poczytałem. Wasze podpowiedzi plus to co doczytałem sam rozjaśniły mi problem.
Wyeliminowałem błędy, o których pisałem. Jestem usatysfakcjonowany Waszymi wskazówkami. Serdeczme dzięki. Ten post edytował jareks 15.11.2004, 22:54:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:07 |