![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Problem jest następujący. Wgrywam pliki na serwer i wyświetlam tabelę z odnośnikami do nich. Zapisując je na serwerze zmieniam nazwę, żeby pliki o tych samych nazwach się nie nadpisywały (nazwa to kolejny nr klucza głównego w tabeli "pliki" np. 1, 2, 3, itd.) Naciskając na link w tabeli plik zaczyna się pobierać, zgodnie z zamysłem, ale pobiera się plik o nazwie np. 1, 2, 3. Jak przed pobraniem zmienić nazwę pliku na np. Umowa.pdf ?
Próbowałem z rename, ale nie wychodzi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś wstanie w moim konkretnym przykładzie użyć ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś wstanie w moim konkretnym przykładzie użyć ? ja tak :-) podpowiedź: zrób sobie plik odpowiedzialny za pobieranie plików np. getFile.php?id=XXXX i tam zaimplemetuj info z powyższego linka -------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
ja tak :-) podpowiedź: zrób sobie plik odpowiedzialny za pobieranie plików np. getFile.php?id=XXXX i tam zaimplemetuj info z powyższego linka Super ![]() 1. header('Content-Type: text/plain'); - jak zrobić, by odczytywał odpowiedni rodzaj pliku, np pdf, xls, dxf. Próbowałem wpisać: header('Content-Type: text/plain, image/vnd.dxf, application/msword, application/pdf '), ale nie działa. 2. Przy zapisie pliku nie odczytuje mi spacji w nazwie pliku. W wywołaniu echo w pliku getfile jest pełna nazwa , ale podczas zapisywania nazwa to ciąg znaków, ale tylko do pierwszej spacji (plik: "projekt 2014.dxf", zapisuje: "projekt"). Ok poradziłem sobie ![]() Gdyby ktoś szukał rozwiązania: ad. 1 header('Content-Type: application/x-unknown'); ad. 2 header('Content-Disposition: attachment; filename="'.$nazwa_pliku.'"'); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:25 |