![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący kod:
Czy dobrze łączę pierwszy klucz: [$p_bug_data->priority][$p_bug_data->project_id]? Jeśli ustali wartość to jak ją pobrać: $set_time_after_work = $time_after_work; ? Ten post edytował Kamis 24.03.2014, 11:47:55 -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Lektura obowiązkowa
http://pl1.php.net/manual/en/language.operators.string.php http://pl1.php.net/manual/en/language.types.string.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znasz takie funkcje jak var_dump, czy print_r?
Skorzystaj z jednej z nich dla tego fragmentu '[$p_bug_data->priority][$p_bug_data->project_id]' przypisując wcześniej powyższe pod tymczasową zmienną. -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło o coś takiego? -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze nie WHILE a FOREACH
A po drugie dostales ode mnie linki - zapoznaj sie z nimi, bo tam masz odpowiedz jak sie buduje teksty łączone ze zmiennymi -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Mała podpowiedź? -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
Miales zapoznac sie a nie przejrzec po lebkach :/
Zas co do {} to miales podaną całą mase przykładów :/ Zmienne widoczne sa tylko w cudyzslowiach a nie w apostrofach.... "[{$p_bug_data->priority}][{$p_bug_data->project_id}]" Jeszcze raz zobacze ze tak zlewasz prostą lekture, tematy twoje bede zamykal
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Przepraszam.
A co tutaj robię źle? ![]()
-------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
RETURN w funkcji moze byc tylko JEDEN gdyz NATYCHMIAST konczy on dzialanie funkcji
Nie wiem tez czy jest sens bys dawal RETURN w petli, gdy po pierwszym RETURN jak juz mowilem funkcja sie konczy a co za tym idzie petla juz sie wiecej razy nie wykona. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 18 Dołączył: 2.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Przepraszam. A co tutaj robię źle? ![]()
Ciężko się trochę połapać w tym Twoim kodzie. Tak na początek: po pierwszym napotkanym 'return' funkcja kończy działanie. a więc nie dostaniesz 4 wyników. Zwróć wynik w postaci tablicy ![]() edit: Nospor jak zwykle szybszy ![]() Ten post edytował ghost1511 25.03.2014, 10:37:08 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Co nie zmienia sytuacji, że coś jest nadal źle bo nie zwraca mi moich czterech wartości...
-------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
return; <- nie uwazasz, ze tu czegos brakuje, jak chocby jakiejs zmiennej ktora zwracasz?
|
|
|
![]()
|
|
a w ogóle dobrze się odwołuję do tej funkcji? -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Co nie zmienia sytuacji, że coś jest nadal źle bo nie zwraca mi moich czterech wartości...
Ten post edytował ZaXaZ 25.03.2014, 10:52:41 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na podstawie Twojego toku rozumowania:
Przyjrzyj się i zobacz co zwróci funkcja. -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Ok. Zwrócił kolejną tablicę.
Rozumiem, że napisałem to "nie po Bożemu". Czy mogę prosić o podpowiedź jak to zrobić dobrze? -------------------- Jeśli wiesz jak coś zrobić zrób to, jeśli nie wiesz... ryzykuj :o)
|
|
|
![]()
|
|
Toc przeciez IProSoft podal ci jak to masz zrobic. Czego jeszcze nie rozumiesz? Wszystko juz masz podane
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wiem, ale po prostu zastanawiam się czy można było to napisać lepiej - bo się uczę.
To dotyczy
|
|
|
![]()
|
|
Twoja petla jest totalnie zbedna.
echo $table_office_time[$actual_number_week]; I juz masz dane ktore cie interesują -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Trochę zmodyfikowałem skrypt. Jest prostrzy.Uczę się. Dzięki za porady.
Mogę jeszcze prosić o podpowiedź co tym razem robię źle?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 13:32 |