![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę wyświetlić sumę 10 losowych liczb z przedziału od 1 do 15.
A w drugim pliku chciałbym sprawdzac czy ta liczba z pliku nr 1 jest parzysta czy nie i żeby podawało kominukat o tym. Pierwszy mam coś takiego, jak poniżej. Nie wiem jak je sumować? A drugiego nie mam pojęcia jak zacząć.
Ten post edytował dominik_fil 20.03.2014, 15:13:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super dzięki wielkie. Ale może mi ktoś powiedzieć, dalczego jak zapisze plik w notatniku jako html Unicode to po otwarciu wywala mi pusty ekran?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do edytowania kodu najlepiej użyj czegoś innego. Ja polecam darmowego Notepad++.
Niestety nie wiem co może być przyczyną pustej strony. |
|
|
![]()
|
|
Proszę o sprawdzenie w takim razie czy te 3 pliki są dobrze zrobione.
Pierwszy jest od kolegi wyżej to na pewno. Drugi sprawdza czy liczba jest parzysta. A 3 wypisuje zawartość poprzednich dwóch.
|
|
|
![]()
|
|
Kod styryla ma jeden błąd.
array_rand zwraca klucz, a nie wartość z tablicy. Innymi słowy nie zwróci Ci nigdy 15, w zamian za to może wylosować się 0. Musisz użyć tego w taki sposób: Dodatkowo talbice z kolejnymi liczbami można stworzyć po prostu tak: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 22 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chłopaki poważnie potrzeba aż tylu postów by wylosować 10 liczb i je zsumować, a później sprawdzić czy liczba jest parzysta ?
Jeżeli chcesz przekazać zmienną pomiędzy wywołaniami strony to użyj: - Ciasteczka - Sesji - Tablicy $_GET Natomiast jeżeli chcesz po prostu na jednej stronie napisać i to i to ale logike chcesz mieć podzieloną to durnoty akurat w tym przypadku wymyślasz (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:51 |