![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2014 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Męczę się od kilku dni, by strona automatycznie przwijała się w dół po wygenerowaniu wyniku z pętli. Mam kilkaset wierszy tekstu, które wyświetlają się z pętli i muszę ręcznie przewijać stronę w dół - by zobaczyć, który jest aktualnie generowany. Chciałbym, by wraz z pojawieniem się tekstu strona sama się przewijała w dół za każdym razem, na bieżąco. Po zakończeniu pętli mam ustawiony alert, który zamykam i zjeżdżam na sam dół strony ręcznie. Proszę o podpowiedź jak do tego podejść? (nie wklejam kodu programu, bo to zwykła pętla wyświetlająca kolejne wyniki) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy takie rozwiązanie wchodziło by w grę ale możesz napisać mały kodzik w Jquery,
coś tego stylu : $(window).scrollTop($(document).height()); co przewinie strone na sam dół. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2014 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki - dokładnie o to mi chodziło!
![]() $(window).scrollTop($(document).height()); Sprawdziłem jeszcze taki kod i zachowuje się lepiej. Umieściłem go w ostatnim wyświetleniu pętli. <script>$('html, body').animate({scrollTop:$(document).height()}, 'slow');</script> Ten post edytował BeLewap3 21.03.2014, 12:42:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 18:52 |