![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Wybaczcie tytuł postu, nie mam pojęcia jak go nazwać. Tworzę pewien skrypcik, którego zadaniem jest zapisanie wyboru koloru (radio) użytkownika do bazy, a następnie wygenerowanie diva o tle odczytanym z bazy. Wszystko działa OK, za wyjątkiem tworzenia samego kolorowego diva. Aby nieco ułatwić Wam zrozumienie tematu proszę rzućcie okiem na http://www.youtube.com/watch?v=BtwTu8_zTOs - właśnie w tym rzecz. Wartość #KOLORu jest wyświetlana zaraz po submit, natomiast pojawienie się koloru tła wymaga jeszcze jednego przeładowania strony. Czy macie może jakiś pomysł czym to jest spowodowane / jak temu zaradzić?
$ContentBG jest pobierane przez plik.php includowany na samym początku skryptu. Ten post edytował JaNieWiem 18.03.2014, 19:46:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Biorę pod uwagę, że taka zmienna jak $ContentBG to $_POST['ContentBG'], które gdzieś wyżej zdefiniowałeś i jesteś pewny, że dane z formularza są prawidłowe.
Cytat Wartość #KOLORu jest wyświetlana zaraz po submit, natomiast pojawienie się koloru tła wymaga jeszcze jednego przeładowania strony. Czy macie może jakiś pomysł czym to jest spowodowane / jak temu zaradzić? Tak, mamy pomysł czemu tak się dzieje. PHP działa po stronie serwera i wymaga przeładowania strony. Jeżeli chcesz to zrobić w czasie rzeczywistym - JavaScript i jQuery (jedna linijka) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję Turson za odpowiedź. Nie wiem czemu żyłem w przeświadczeniu, że po wciśnięciu submit strona jest przeładowywana z serwera - po zastanowieniu się to rzeczywiście nie ma sensu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Pokombinuję z jQuery, pewnie niebawem znów przybiegnę tutaj z płaczem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Pozdrawiam!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da radę, coś mi się pokręciło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Jeeej to dopiero niespodzianka! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Dzięki serdeczne! (IMG:style_emoticons/default/specool.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:15 |