![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2012 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukiwałem bundla do tworzenia pdf'ów, z listy bundli dostępnych pod adresem:
http://knpbundles.com/search?q=pdf najlepszy, najbardziej intuicyjny (o dziwo) okazał się KnpSnappyBundle pracowałem z nim sobie na localu, pod windowsem instalując wcześniej 'wkhtmltopdf' i wszystko było pięknie do czasu kiedy trzeba było przetestować kod na serwerze docelowym, ściągnąłem 'wkhtmltopdf' pod linuxa, przeniosłem Symfony na serwer i okazało się że nie rusze tego bo bundle do pdf'a uruchamia funckcję 'proc_open()' (poprzez vendor\symfony\symfony\src\Symfony\Component\Process\Process.php). Okazało się że na serwerze funkcja jest zablokowana i nie ma opcji jej odblokować, vps też nie wchodzi w gre. I tu pytanie. Czy jest jakiś sposób aby uruchomić tego bundla nie grzebiąc w ustawieniach php na serwerze? Czy istnieje jakiś inny dobry bundle do kreowania pdf'ów? (przetestowałem dogłębnie PsPdfBundle z listy powyżej ale strasznie on zawiły) który znacie i polecacie? Czy może najlepszą opcją w tym momencie to poprostu wrzycić mPDF i na nim pracować (jest w miare ok)? Najbardziej zależało by mi na KnpSnappy. Miał ktoś taki problem? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:25 |