![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
* Napewno połączenie z PDO mam poprawne.
Ale nie działa mi sprawdzenie czy rekord istnieje, próbowałem według zagranicznych for na przykład z:
w PDO próbowałem z funkcjami (oddzielnie) ale nie działa, proszę o pomoc, są inne wyjścia z tej sytuacji? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
właśnie to samo robię tylko że z różnicą na "Nie istnieje"
Kod który przedstawiłem jest prawie identyczny do mojego tylko bardziej rozwinięty, został skrócony dla celów prezentacji. Użytkownik nie istnieje a przechodzi tam gdzie "//if'y jak istnieje." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz już SELECT CONT() to żadne liczenie wierszy/kolumn ze strony pdo nie jest potrzebne.
wyprintuj tablicę to dostaniesz wynik strzelam z pamięci, że będzie to $stmt[0] Innym sposobem możesz:
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
wynik z print_r():
PDOStatement Object ( [queryString] => SELECT COUNT(*) FROM `users` WHERE `numer`=100; ) tam gdzie 100 wyswietliło mój numer. a ta druga opcja też przeskakuje do if'a. Wrazie czego sprawdziłem w bazie czy czasem już nie istnieje w jej mój numer, ale pusta baza 0 rekordów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Count ZAWSZE zwraca liczbę. Czasami jest to 0.
Więc zawsze ilość rekordów >0. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:11 |