![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik z poprawnymi haslami wyglada tak:
$haslo="twoje_hasło1"; $haslo="twoje_hasło2"; $haslo="twoje_hasło3"; $haslo="twoje_hasło4"; $haslo="twoje_hasło5"; itd.. Kod <?php
if(isset($password)) //jesli haslo zostalo przekazane z formularza sprawdz je { include('hasla.txt'); //plik z poprawnymi haslami if(password=$haslo) Header("Location: [url=http://adres_strony_www.com]http://adres_strony_www.com");[/url] //adres strony ktora wyswietli //sie jesli haslo jest poprawne else { Header("WWW-Authenticate: Basic realm="Obszar""); Header("HTTP/1.0 401 Unauthorized"); echo "Brak uprawnień do przeglądania strony"; //ten komunikat wyswietli sie //jesli haslo jest niepoprawne } } else //jesli haslo nie zostalo przekazane z formularza wyswietl formularz do logowania //formularz do logowania sie print('<html>'); print('<head>'); print('<Title>LOGOWANIE</title>'); print('<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="10">'); print('</head>'); print('<body>'); print('LOGOWANIE DNIA'); $data = date("D.m.Y H:i:s"); print('$data'); print('<br><br><br><br>'); print('<FORM ACTION="logowanie.php" METHOD="Post">'); print('<INPUT TYPE="password" NAME="$password" VALUE="wartosc">'); print('<br><br>'); print('<INPUT TYPE="submit" VALUE="ZALOGUJ MNIE!"> '); print('</form>'); print('</body>'); print('</html>'); ?> no i jest taki problem czy to zadziała? plik przekazuje podane przez usera haslo i sprawdza go z listą dostępnych haslej jesli jest poprwne to user pprzechodzi do tej strony co ja chce jesli nie to dostęp jest zabdoniony wiem ze mogly by byc to 2 pliki jeden z formularzem a drugi z skryptem sprawdzajacym ale ja chce aby bylo w jednym! czy ktos uprzejmi moglby mi kulturalnie wytknąc błedy w tym skrypcie BARDZO PROSZE!!! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strasznie nie czytelnie zes wrzucil ten skrypt na strone:(
Cytat $haslo="twoje_hasło1";
$haslo="twoje_hasło2"; $haslo="twoje_hasło3"; $haslo="twoje_hasło4"; $haslo="twoje_hasło5"; jak masz taki uklad w pliku to $haslo ma wartosc ostatniego hasla wiec bez sensu:( zrob taki uklad w pliku Kod <?
haslo1 haslo2 haslo3 haslo4 it.... ?> nazwij plik hasla.php zostaw te klamerki bo wtedy nikt z zewnatrz nie wyczyta ci hasel:) Kod <?php
if(isset($password)){ $hasla=file('plik.php'); $password=chop($password); $pass=false; for($i=0;$i<count($hasla);$i++){ $hasla[$i]=chop($hasla[$i]); if($hasla[$i]==$password){ $pass=true; } } if($pass){ Header("Location: [url=http://adres_strony_www.com]http://adres_strony_www.com");[/url] }else{ echo "nBrak uprawnien do przegladania strony"; } }else{ print('<html>'); print('<head>'); print('<Title>LOGOWANIE</title>'); print('</head>'); print('<body>'); print('LOGOWANIE DNIA: '); print(date("D.m.Y H:i:s")); print('<br><br><br><br>'); print('<FORM ACTION="index.php" METHOD="post">'); print('<INPUT TYPE="password" NAME="password" VALUE="">'); print('<br><br>'); print('<INPUT TYPE="submit" name="submit" VALUE="ZALOGUJ MNIE!"> '); print('</form>'); print('</body>'); print('</html>'); } ?> to tak na szybko powinno dzialac teraz porownaj se ten kod z tamtym i zobaczysz gdzie byly bledy oraz gdzie byl blad w mysleniu :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widze że nikt prócz ciebie nie pali sie do poprawy mojego skryptu!!!
nikt więcej nie potrafi? ![]() jest błąd w lini 12 Parse error: parse error coś niechodzi!!! czy możesz sprawdzić ten skrypt dal mnie? ![]() http://www.kooperant.com/log.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat widze że nikt prócz ciebie nie pali sie do poprawy mojego skryptu!!!
nikt więcej nie potrafi? ![]() jest błąd w lini 12 Parse error: parse error coś niechodzi!!! czy możesz sprawdzić ten skrypt dal mnie? ![]() http://www.kooperant.com/log.php Błąd jest chyba tu (sprawdz powinno działać) ![]() Kod } else {
$pass=false; } ![]() |
|
|
![]()
|
|
teraz e w 10 linii jest blad
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat teraz e w 10 linii jest blad
Już poprawiłem mój post ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
terazs pisze ze w 18 linni jest blad
i chyba jest więcej błędów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Olus rusz sam glowka
Kod Header("WWW-Authenticate: Basic realm="Obszar"");
jesli masz tylko parse errory to poszukaj sam bledow :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
fajna ta twoja bramka sms-owa
ale skrypt odpalam nie ja tylko koles u siebie i mi mówi co mu nie gra!!! cieżko grzebac w twoim skrypcie bo jeszce go troche nie rozumię wiem że ci sie nei chce ale czy nie możesz go sam odpalic? i zobaczyć jakie są błędy - napisalem SKRYPT DO POPRAWY bo ja zabardzo nie wiem co jeszcze tam moze nie garc!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: czemu tylko ty odpisujesz? a reszta? spiom? |
|
|
![]()
|
|
Cytat czemu tylko ty odpisujesz?
A ja co nie odpisuje :?: a reszta? spiom? ![]() |
|
|
![]()
|
|
zmienilem post i dalem ci poprawiony kod .
NIe bede tu go wklejal boo nie ma poco zasmiecac forum :wink: co do bledow to pamietaj ze jesli piszesz cos w pojedynczych uszach do nie musisz juz wykomentowywac podwojnych. i byl jeden blad moj sorry zawsze bylo false; Ahaha i jeszcze jedno usun spacje w pliku po haslach jesli je masz :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nazwij plik hasla.php zostaw te klamerki bo wtedy nikt z zewnatrz nie wyczyta ci hasel:)
Jakby bardzo chcial to by wyczytal... Powiedzmy masz strone login.php a w niej <? include("user_cofirm.php"); ?> a w tym user_confirm.php <? include("hasla.txt"); ?> Wiec po sznurku sciagasz najpierw login.php potem z niego wyczytujesz ze "nalezy" dalej sciagnac user_confirm.php a tam widzisz skad sciagnac hasla.txt ... Mialem tez haslo w pliku, ale kiedy wpadlem na to jak mozna sie ich dowiedziec to zmienilem to na mysqla... Chyba ze mozna zalozyc blokade na jakis tam folder ( nie wiem.. a mozna?) -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Jakby bardzo chcial to by wyczytal...
Powiedzmy masz strone login.php a w niej <? include("user_cofirm.php"); ?> a w tym user_confirm.php <? include("hasla.txt"); ?> i myslisz ze zadziala?? zreszta ja mowilem o hasla.php i chodzilo mi o wywolanie ich w przegladarce :wink: Cytat Wiec po sznurku sciagasz najpierw login.php potem z niego wyczytujesz ze "nalezy" dalej sciagnac user_confirm.php a tam widzisz skad sciagnac hasla.txt ...
Mialem tez haslo w pliku, ale kiedy wpadlem na to jak mozna sie ich dowiedziec to zmienilem to na mysqla... Chyba ze mozna zalozyc blokade na jakis tam folder ( nie wiem.. a mozna?) blokady mozna zakladac na foldery i nawet trzeba jak sie ma w nich hasla Jak taki kozak to wlam sie mi tu: www.elektromechanika.com/admin.php dla dodania wszytsko jest na plikach :wink: :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2002 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chyba ze mozna zalozyc blokade na jakis tam folder ( nie wiem.. a mozna?)
Jak zrobisz blokadę na folder to nie dostaniesz się do pliku... innego sposobu nie widzę... Chyba, że zrobisz sobie CHMOD na pliku żeby osoba z zewn nie mogła podejrzeć, a ty sam chcąc się zalogować (przy używaniu skryptu) wejdziesz przez FTPa (zrobionego w php, żeby można było pobrać dane) i wtedy działać dalej... Pytanie tylko --> Czy nie szkoda czasu ? ![]() -------------------- Markiz
wk.prv.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie latwiej wykorzystac do tego celu plik .htaccess i plik z loginami:haslami :?:
Nawet jesli masz jakiegos Winshita, to nie ma pod nim problemu z generowaniem zaszyfrowanych haselek dla systemow UNIXowych. Jesli potrzeba, to podesle Ci ten program na priva. Po co sie tak meczyc :?: Przeciez mozna to zrobic szybko, latwo i przyjemnie ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:|
Cały skrypt :: poprawiony... myślę, że jest ok. ![]() :: plik logowanie.php <?php if(!isset($password) || empty($password)) { // jeżeli hasło nie wpisane lub puste echo "<B>Musisz podać hasło!</B><BR>n"; } else { include("hasla.php"); // plik z hasłami for($i=0;$i < sizeof($haslo);$i++) { // sprawdzenie has│a if($password==$haslo[$i]) { Header("Location: www.jakas.strona.com"); // po podaniu prawidłowego has│a skok do strony break; } } } echo "<HTML>"; echo "<HEAD>"; echo "<TITLE>Logowanie</TITLE>"; echo "</HEAD>"; echo "<BODY>"; // formularz do podania hasła echo "n<BR><FORM ACTION="logowanie.php" METHOD="get"><BR>n"; echo "<INPUT TYPE="password" NAME="password"><BR>n"; echo "<INPUT TYPE="submit" VALUE="Zaloguj mnie"><BR>n</FORM><BR>n"; echo "</BODY></HTML>"; ?> Dalej :: co do zabezpieczeń pliku : Na samym początku wstawiasz Header("Location ...."); wiesz o co chodzi... ![]() :: plik hasla.php <?php Header("Location: logowanie.php"); // zabezpieczenie pliku $haslo[0] = 'twoje_haslo1'; $haslo[1] = 'twoje_haslo2'; $haslo[2] = 'twoje_haslo3'; $haslo[3] = 'twoje_haslo4'; ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2002 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to miała być odpowiedz do posta jeszcze wczesniejszego
![]() ale właśnie chodziło o to, żeby zabezpieczyć dane które będą w pliku, żeby ktoś z zewnątrz nie mógł otworzyć, a żebyś ty mógł otworzyć przy sprawdzaniu loginu ![]() A jak zrobisz plik na passa to jak sie zalogujesz ? -------------------- Markiz
wk.prv.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale właśnie chodziło o to, żeby zabezpieczyć dane które będą w pliku, żeby ktoś z zewnątrz nie mógł otworzyć, a żebyś ty mógł otworzyć przy sprawdzaniu loginu
![]() A jak zrobisz plik na passa to jak sie zalogujesz ? Przy sprawdzaniu loginu otworzyc plik :?: Chyba po sprawdzeniu loginu zyskujesz dostep do pliku :!: Wlasnie caly podany przeze mnie wczesniej mechanizm autoryzacji przez APACHE zalatwia problem logowania sie. W pliku z haslami masz loginy i passwordy dla userow ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
8O Ale macie problem. Wystarczy:
:arrow: plikowi z hasłami nadać atrybut do wykonywania (skrypt) dla wszystkich, a sami będziemy mogli odczytać zawartość wchodząc na FTPa, gdyż sobie ustawimy atrybut do odczytu i zapisu albo :arrow: skorzystać ze skryptu administracyjnego, w którym możnaby zczytywać plik do tablicy, a potem wypisać każdy jej element przy pomocy pętli i funkcji count() lub wykorzystać funkcję print_r() ![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat blokady mozna zakladac na foldery i nawet trzeba jak sie ma w nich hasla
Skoro tak to spoko majonez, narazie siedze na windowskim apacheu i interesuje mnie tylko to czy dzialaja skrypty i mysql ![]() Mam linuxa ale jakos ie moge sie zaaklimatyzowac ![]() Cytat Jak taki kozak to wlam sie mi tu:
www.elektromechanika.com/admin.php dla dodania wszytsko jest na plikach :wink: :wink: Eeeeee.... -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 09:34 |