![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuję napisać funkcję w js, która wyciągnie wartości styli left, top, width i height z divów (nie wiadomo ile ich będzie i są tworzone za pomocą innego skryptu js) o nazwie klasy rectangle, a następnie prześle do pliku form.php Mam taki kod:
Formularz wygląda tak: W takiej formie skypt nie robi nic, jednak gdy zakomentuję utworzy inputy w formularzu, a gdy zakomentuję tworzenie inputów, wtedy wysyła dane formularza i kieruje na stronę form.php. Moje pytanie brzmi jak zrobić żeby działało? ![]() Może ma ktoś jakiś lepszy sposób na przesłanie danych? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdyby zamiast tworzenia dodatkowych pól w formularzu, utworzyć jedno pole hidden już w html i połączone współrzędne wstawić do value tego pola?
Ten post edytował trueblue 16.03.2014, 19:51:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadziałało jak zmieniłem input type="button" na input type="submit" i usunąłem z funkcji js document.getElementById("kwadraty").submit();, choć byłem pewny, że wtedy w ogóle nie wykona funkcji js.
Takie rozwiązanie działa, ale nie potrafi utworzyć nowych pól ukrytych przed wysłaniem, dlatego wykorzystałem rozwiązanie które podsunął trueblue - dzięki ![]() Może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego ten skrypt js w pierwszym poście nie potrafi utworzyć pól i wysłać formularza za jednym wywołaniem funkcji? I dlaczego przy zmianie typu pola z button na submit, js nie może utworzyć nowych pól, a zmiana vartości istniejących to już dla niego nie problem? Ten post edytował voot 16.03.2014, 23:19:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:43 |