![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie czysto teoretyczne bo nie wiem jak najlepiej rozwiązać problem otóż mam tabelę z danymi np. Cytat PRZEPISY KUCHARSKIE: - id - tytul - przepis - skladniki - autor I teraz każdy użytkownik może dodać nowy przepis który wymaga zatwierdzenia to oczywiste ,że wystarczy dodać polę "status" i tam odpowiednią wartością modyfikować czy przepis wyświetlać na stronie czy nie... Ale problem jest w edycji... Dajmy na to przepis już jest na stronie ale użytownik wprowadza zmiany więc dane zmiany są sprawdzane przez moderatora i zatwierdzane więc jak teraz to rozwiązać czy dodać nową tabelę zdublowaną z polem ""id_wlasciwy" a potem tylko w przypadku akceptacji przerzucać dane zmienione do właściwej tabli czy zrobić tablelę w takiej postaci: Cytat PRZEPISY KUCHARSKIE: - id - tytul - przepis - skladniki - autor - status - id_wlasciwe I jeżeli rekord zawiera treść w polu id_wlasciwe to uznawać to jako edycję przepisu i po zatwierdzeniu przerzucić do przepisu wyświetlanego ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nowa tabela z historią wpisów, łączona po ID.
Ten post edytował Damonsson 12.03.2014, 20:33:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 18:18 |