![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 13.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , mam mały problem szukałem wszędzie odnośnie tworzenia zmiennych i nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania.
Mianowcie jak widziecie w kodzie poniżej potrzebuję stworzyć zmienną która będzie miała nazwę z połączenia dwóch cyfr z tablicy. Potrzebuję aby te zmienne można było wstawić do odpowiednich komórek tabeli , podpowiedzcie jak zrobić nazwę takiej zmiennej ? Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Wicek Kod <?php
$dzial = array(85,89); foreach($dzial as $a){ $kategoria = array(101,154); foreach($kategoria as $b) { $c = "a$a$b"; $$c = $a+$b; } } ?> <table border="1"> <tr> <td></td> <td><b>GT</b></td> <td><b>H</b></td> <td><b>K</b></td> <td><b>LAB</b></td> <td><b>O</b></td> <td><b>PG</b></td> <td><b>ŚR</b></td> <td><b>WG</b></td> <td><b>Suma</b></td> </tr> <tr> <td><b>Auta</b></td> <td><?php print $a85101?> </td> <td><?php print $a85154?> </td> <td><?php print $a89101?> </td> <td><?php print $a89154?> </td> <td></td> <td></td> <td></td> <td></td> <td></td> </tr> </table> Ten post edytował wicek 12.03.2014, 09:44:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:02 |