![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam spory problem. Dziś na urodzinki sprawiłem sobię skrypcik i serwer z hostingiem na home.pl (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) jednak po wrzuceniu plików na serwer i wpisaniu adresu strony nie wyskakuje mi instalacja a jedynie "Skrypt wymaga PHP w wersji co najmniej 5.4.0!". Zainstalowałem Apache i PHP 5.5.8 i nadal nic. Wrzuciłem PHP na serwer i do local_html i nadal nic, dopisałem do pliku .htaccess i nadal nic (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) jakieś porady?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 18 Dołączył: 2.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lokalnie zainstalowałeś wersję 5.5.8. Na serwerze home jest wersja zainstalowana przez home. O ile się nie mylę w opcjach panelu możesz zmienić wersję z 5.3 na 5.4
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z 5.2 tylko na 5.3 a w odpowiedzi dostałem taki oto mail
Witam, W ramach serwerów naszej sieci dostępne wersje PHP to 5.2.17 oraz 5.3 - możliwość wyboru wersji aktywnej dostępna jest poprzez stronę www.panel.home.pl po przejściu do zakładki usługi, wybraniu nazwy serwera, następnie Konfiguracja Usługi / Preferencje gdzie będzie możliwość zmiany wspomnianego interpretera. Jeżeli zależy Państwu na ustawieniu rożnych wersji interpretera dla rożnych aplikacji, to można uzyskać taka funkcjonalność poprzez umieszczenie w katalogu z aplikacja pliku .htaccess wymuszającego użycie przez serwer konkretnej wersji interpretera. Dla rożnych wersji php należy użyć odpowiednich dyrektyw: Use php4 #dla wersji 4 Use php5 #dla wersji 5.2.X Use php53 #dla wersji 5.3.X Use php54 #dla wersji 5.4.X Dokumentacja opisująca szerzej to zagadnienie znajduje się pod adresem https://pomoc.home.pl/komunikaty/242 W razie pojawienia się pytań lub wątpliwości pozostajemy do dyspozycji. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i nie bardzo wiem co dalej (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj w pliku .htaccess dodać:
Kod :Location /*.php
Use php54 :Location |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:15 |