![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym uzyskać odpowiedź na pewne pytanie dotyczące poprawności kodu, mam formularz html który jest w pętli smarty a całość jest wewnątrz znacznika <form> do tego każdy wiersz znaczników <li> posiada jedno pole <input> i teraz moje pytanie, jak zachowa się php i html jeżeli kliknę któreś z pól <input>.... PLIK INDEX.html
PLIK INDEX.PHP Jego zadanie polega na przekierowaniu do pliku php który w bazie danych zmieni status w/w części na wybrany z pola <option> w znaczniku <select> Docelowo skrypt powinien zmienić tylko część przy której został kliknięty submit i tu prosił bym o radę jak najmądrzej powinienem to zapisać (dla krytyków smarty jestem tylko moderatorem tej aplikacji a nie twórcą ![]() Moim zdaniem (na logikę) najlepszym rozwiązaniem jest użycie zapisu na wzór dla każdego obrotu pętli ale NIE JESTEM pewien czy taka forma jest prawidłowym zapisem i czy tworzenie znacznika <form> w pętli nie jest jakoś kolizyjna np. z innym kodem html lub php bo przyznam ze taki zapis wydaje mi się nie codzienny.... a bynajmniej ja się z takim nie spotkałem.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W petli masz tworzyc osobne formy.
Pamietaj tylko, by nie bylo zadnego forma obejmujacego je wszystkie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za informację, ktoś kto wypowiedział się na forum 26 647 na pewno wie co pisze:D Przyznam że intuicyjnie wydawało mi się to najlogiczniejsze ale jak już wcześniej wspomniałem nie widziałem jeszcze znacznika <form> wywoływanego w pętli:)
Jeszcze raz dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:43 |