|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zauważyłem, że w śmietniku zalęgł mi się katalog który ma 3.5GB i nie mogę go usunąć.
Wpisując: Kod rm -fr nazwa/ Dysk zaczyna mielić i w zasadzie na tym się kończy... może tak trwać w tym nawet z kilkanaście minut i nic się nie dzieje. Próbowałem usunąć ten katalog z livecd lub przez program bleachbit, jednak efekt jest ten sam, mielenie dysku. Sprawdziłem przez SMART czy są jakieś błędy na dysku, na szczęście nie. Jakiś pomysł jak się tego pozbyć? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Podepnij dysk do innego kompa i usuń
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Niestety, chwilowo to jedyny laptop jaki mam, a przejściówki na PC nie posiadam.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jakiego kodowania partycji używasz
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
|
Partycja typu ext4, kodowanie utf-8, szyfrowanie podstawowe debiana.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
|
|
|
|
|
Spróbuj odpalić jakiś menadżer plików dos przez usb.
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%)
|
Próbowałeś fsck na tej partycji z jakiegoś live?
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
, gdy pomocną wskazówkę otrzymasz. |
|
|
|
|
|
|
|
Próbowałeś fsck na tej partycji z jakiegoś live? Tak jednak to nic nie daje. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
|
|
|
|
|
Midnight Commander z usb.
Masz uprawnienia root jak usuwasz katalog Ten post edytował ber32 11.03.2014, 12:26:25 -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Możesz jeszcze spróbować
Kod sudo mv PLIK /dev/null
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
a z -v co daje? Dużo plików? Może spróbuj pojedynczo czyli rm -Rf katalog/a* itp
|
|
|
|
|
|
|
|
a z -v co daje? Dużo plików? Może spróbuj pojedynczo czyli rm -Rf katalog/a* itp O dziwo przy wypluwaniu informacji na ekran pliki zaczęły się kasować. Ok 460k nazwy 6 znakowe. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:13 |