![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym do mojej strony includować plik w którym znajduje się menu np. menu.php - w któym znajduje się kod menu przykład: <div id="menu"> <ul> <li><a href="index.php"> HOME</a></li> <li><a href="kontakt.php"> KONTAKT</a></li> <li><a href="cos.php"> COŚ</a></li> </ul> </div> teraz moje pytanie jak zrobić aby php dodawało clase activ do elementu li aktywnej aktualnie podstrony? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyślij $_GET i odbierz go w jakiejś pętli aby dodać klasę odpowiednią
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak ktoś wyłączy js na stronie
![]() nie podoba mi się do końca Twój sposób ładowania/wyświetlania menu ale jeżeli już tak musisz i trzymając się mojego sposobu to po prostu do kadej pozycji li Twojego menu dodaj w linku wartość get i sprawdzaj aby dodać klasę np. Ten post edytował kropamk 9.03.2014, 22:30:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kto w dzisiejszych czasach ma wylaczony js
![]() |
|
|
![]()
|
|
developer, roboty i inne psuje, które chcą Ci rozwalić stronę
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
a jak ktoś wyłączy js na stronie ![]() nie podoba mi się do końca Twój sposób ładowania/wyświetlania menu ale jeżeli już tak musisz i trzymając się mojego sposobu to po prostu do kadej pozycji li Twojego menu dodaj w linku wartość get i sprawdzaj aby dodać klasę np. dodałem to do elementów mojego menu zawartego w header.php przykład:
dalej includuje to w index.php
ale nie działa w żaden sposób |
|
|
![]()
|
|
zbadaj element li i powiedz mi czy dodaje jakąś klasę czy wywala błąd.
wrzuciłem u siebie ten kod na localu, nawet z includowanym menu tak jak Ty to robisz i mi dodaje klase active oraz no-active ![]() |
|
|
![]()
|
|
zbadaj element li i powiedz mi czy dodaje jakąś klasę czy wywala błąd. wrzuciłem u siebie ten kod na localu, nawet z includowanym menu tak jak Ty to robisz i mi dodaje klase active oraz no-active ![]() Dodaje klase "no-active" do elementu "a" chcialbym aby dodawalo do elementu "li" Ok, ogarnołem żeby dodawało do li, tylko teraz tak: mam menu:
wyswietlane w pliku index.php, index1.php i w kazdym dodaje klase active do wszystkich elementow menu... jak zrobic aby wybieralo ten wlasciwy czyli aktywny? |
|
|
![]()
|
|
po ? jest prawda a po : fałsz więc masz na odwrót
![]() ![]() no i widzę, że masz linki do index1.php a nie do index.php a chyba includujesz do index.php, prawda ? Ten post edytował kropamk 9.03.2014, 23:22:28 |
|
|
![]()
|
|
po ? jest prawda a po : fałsz więc masz na odwrót ![]() ![]() no i widzę, że masz linki do index1.php a nie do index.php a chyba includujesz do index.php, prawda ? no ok, a jeśli mam więcej elementów w menu? i inluduje ten sam plik? chodzi mi o to ze mam w menu podstrony: home, kontakt, itd i chce do nich includowac jeden plik z menu tak aby dodawał tylko do aktywnego elementu klase activ. robie to po to ze strona bedzie miala wiele podstron i chce za jednym zamachem zmieniac potem zakladki w menu. |
|
|
![]()
|
|
ok to sprawa wygląda tak, każde a w li ma geta page_id o przypisanej wartości tylko dla tej gałęzi. Pod strony, które się zawierają w nim też mają geta.
Czyli index ma wartośc page_id=1, kontakt ma page_id=4, ... itd. ![]() Ten post edytował kropamk 9.03.2014, 23:44:47 |
|
|
![]()
|
|
Super ! działa, tylko z tymi linkami nie da się nic zrobić żeby wyglądały naturalnie?
|
|
|
![]()
|
|
a to już odsyłam do mod rewrite
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:35 |