![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Posiadam następujący problem z którym walczę już trochę czasu i ręce mi opadają...
Sprawa wygląda tak. Mam sobie na stronie wrzucony taki kodzik [fragment]:
a tutaj fragment cssa
W efekcie nam daje to takie coś: ![]() Jednak po zjechaniu wielkości okna przeglądarki (mniejsza rozdzielczość) robi się takie coś: ![]() W czym tkwi problem? Chodzi mi o to żeby po zmniejszeniu okna przeglądarki aplet playera twitcha oraz chat przeskalowały się do rozmiaru okna, natomiast samo okno czatu nie zjeżdżało wiersz w dół. Swoją drogą z niewiadomych przyczyn okno czatu pojawia się kilka px niżej niż okno playera (wtf?). Byłbym wdzięczny za podanie rozwiązania wraz z łopatologicznym wytłumaczeniem by na przyszłość wiedzieć takie rzeczy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dać w CSS wielkość w procentach (zamiast w pikselach) zarówno do object, jak i do iframe.
albo możesz użyć CSS media queries i ustalić inne rozmiary elementów dla różnych rozdzielczości, np: Kod @media screen and (max-width:1024px) {
#live_embed_player_flash { width:30%; } } Ten post edytował PrinceOfPersia 9.03.2014, 09:35:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@media screen ratuje ale niecałkiem. po pierwsze nie wiem jak go przydzielić i do odtwarzacza i do czatu żeby razem w jednej lini zmieniały rozmiar, choć ustawienie jednemu 70% drugiemu 30 niby działa ALE tylko na szerokość. wysokość się nie zmienia :/ mam aby podłużny pasek Chodzi o to żeby aplet twitch zawsze utrzymywał stosunek obrazu 16:9.
![]() Ten post edytował stivi 9.03.2014, 10:33:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:37 |