![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 16.06.2008 Skąd: Przechlewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa zasadniczo prosta dla znających php. Niestety ja nie mogę ogarnąć więc piszę.
Posiadam plik .php który wyświetla podobną zawartość.
Chiałbym aby skrypt php zapisywał wybrane wartości w tabeli html np. Nie chodzi mi o gotowca tylko podpowiedź jak wygenerować tabelkę aby były w niej tylko wybrane kawałki z całej listy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi o gotowca tylko podpowiedź jak wygenerować tabelkę aby były w niej tylko wybrane kawałki z całej listy. Zastosuj wyrażenia regularne - znajdziesz sporo tutoriali w necie. -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 29.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokonbinuj trochę z funkcją explode żeby oddzielić parametry od siebie a nastepnie z pętlą while żeby zapetlić wyświetlanie wyników.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Emillo ma racje, w całym tym bałaganie masz powtarzające się znaczniki oddzielające poszczególne elementy w postaci "|" więc explode będzie ci dzielił względem tych właśnie i masz co trzeba. potem to tylko wrzucisz odpowiednio do potrzeb w tabelki HTML.
ponieważ elementy są powtarzalne nie masz problemu.
Poczytaj tutaj: http://uk3.php.net/manual/en/function.explode.php Pozdrawiam phpamator Ten post edytował phpamator 9.03.2014, 11:36:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:29 |