![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nastepujacy kod :
zmienna $nazwa_katalogu jest oczywiscie zadeklarowana ( ma postac $nazwa_katalogu="istniejacy_katalog/cos"; ). Problem pojawia sie, gdy skrypt ma stworzyc plik. Tworzy pieknie katalog i nadaje mu wlasciwe prawa dostepu, ale nie tworzy w nim pliku. Gdy zamiast tego kaze mu stworzyc plik w jakims innym katalogu, to plik sie pojawia. Skad wzial sie ten problem i jak go naprawic. Serwer, na ktorym jest stronka to friko.pl. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto moja wersja poprawiona, z pewnymi błędami miałem np. zmienną miałeś w "" itp. :-) działa testowałem I tu musisz zmienić na własna :-) $f = "C:/AppServ/www/test/".$nazwa_katalogu."/info.dat"; -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoj kod niestety nie działa. Właściwie to nie wiem nawet dlaczego miałby działać skoro tworzysz najpierw plik a dopiero potem katalog, w którym ten plik ma się znaleźć. Nie wiem, czy do końca dobrze to wytłumaczyłem, ale
$nazwa_katalogu="istniejacy_katalog/nieistniejacy_katalog" Chodzi po prostu o to, by najpierw stworzyc nowy katalog, a potem stworzyc w nim nowy plik. Czekam na dalsza pomoc. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie twórz folderów przez skrypt php. Jak potrzebujesz to zrób to ręcznie. Przeważnie nie można tak robić bo ustawienia serwera na to nie pozwalają.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się wydaje że chodzi o prawa.
Wystarczy źle skonfigurowany php i już jest zonk np. u mnie jak tworze katalog to nadaje mu User: nobody grups: nobody i prawa tylko 700 ;/ Dlatego nie bawie się na katalogach.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 01:42 |