![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w jquery 1.4 ( i kohanie 3) poniższy kod działa
w jquery 1.10 ( i zf2) poniższy kod nie działa
problemem nie jet framework php (widzę co zwraca kontroler); Chodzi o to, że zdarzenie $(document).on("click","#wyslij"..... nie podmienia treści w divie odp Czy ktoś z was ma rozwiązanie na ładowanie całych widoków w połączeniu jquery i zf2 i może je przedstawić |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet jeśli by działało to $("#odp").html('strData' ); uzupełni stringiem 'strData' a nie odpowiedzią z żądania.
Co masz jako odpowiedź? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak sorki ciapki wstawiłem, żeby zamiast widoku w pentli pokazało mi jakiś przypadkowy string
zastanawiam się na koncepcją ładowania widoków via ajax (jquery) ba tak: 1. odpalam kontroler domyślny np login 2. on renderuje mi widok login.phtml 3. widok ten po załadowaniu (document -redy) wysyła żądanie ajax do kontrolera loginajax 4. w odpowiedzi (success) dostaje zrenderowany widok (bez layoutu czyli setTerminal(true)) loginajax 5. widok umieszczam w divie odp (i mam widok z formularzem logowania) do tego momentu wszystko działa, ale gdy: kliknę przycisk z id=wyslij żądanie ajax do kontrolera ajaxlogin dostaję w odpowiedzi do id=odp drugi formularz , a po każdym kliknięci następny coś jest zapętlone jak wy to macie rozwiązane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat kliknę przycisk z id=wyslij żądanie ajax do kontrolera ajaxlogin dostaję w odpowiedzi do id=odp drugi formularz , a po każdym kliknięci następny A co bys chcial dostac jak nie formularz?
|
|
|
![]()
|
|
tak formularz ale dlaczego nie "nadpisuje" poprzednio utworzonego diva id=odp tylko tworzy następny
Efekt jest taki, że wyrenderowany formularz przekazywałem do okienka dialog jquery I tak jak już pisałem: po kliknięciu elementu o id=wyslij tworzą się kolejne formularze w dialogu poniżej jeszcze raz kompletny kod login.phtml
pomocy co jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cos mieszasz z tymi dialogami.
#dialog dostajesz w odpowiedzi ajaxem? Wydaje mi sie, ze powinienies czyscic wpierw aktalny, dopiero potem na nowo tworzyc kolejny. |
|
|
![]()
|
|
rzeczywiście jak zakomentowałem kod js gdzie wywoływany był dialog wszystko śmiga tzn na stronie jest widok(formularz) a po kliknięciu "id=wyslij" nie tworzy się kolejny formularz
W takim razie jak poprawić te okienko dialogowe? znalazłem rozwiązanie - wystarczyło id=odp umieścić w divie dlalogu a nie na odwrót Dzięki za posty Mam jeszcze pytanie czy ktoś w was korzysta w podobny sposób z ajaxa do ładowania całych widoków czy raczej ograniczacie żądania do pozyskania samych danych np: w formacie JSON ? Ten post edytował bobi194 7.03.2014, 14:21:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:55 |