![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Tak jak w temacie mam problem z update rekordu wyciagnietego z bazy.
W uproszczeniu mam taki formularz w pierwszym pliku
i teraz klasę do update rekordu - plik update.php
Problem w tym że nie chce mi wykonać update rekordu. jak zmienie w zapytaniu na update set id=10 to updatuje. O co kaman. Prosze o pomoc Ten post edytował peklo 6.03.2014, 13:11:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Sie zdecyduj..... UPDATE czy USUWANIE??
Zas do problemu: nigdzie nie widze, bys GETem przesylal id.... ciezko samemu sprawdzic czy cos tam jest czy nie? Lektura obowiazkowa: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
update,update oczywiscie
Ten post edytował peklo 6.03.2014, 12:55:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To ja wiem ze UPDATE. TAk tylko sie czepnalem. Bardziej mnie interesuje czy zastosowales sie do linnka co ci podalem no i co z tym ID w get? Nie odpowiedziales na wskazanie tego bledu
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Przycisk jak przycisk, wysyla formularz jesli jest w formularzu. Nadal jednak nie widze, bys tam gdziekolwiek przesylal ID. Przeciez pisze po polsku. Wiec, sie pytam jeszcze raz, gdzie tam wysylasz ID? Bo w kodzie co pokazales to nigdzie.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zaraz to zrobie tzn wkleje żeby wyswietliło mi komunikat bledów
Nie zdefiniowana wartość Notice: Undefined variable: id in D:\Apache2.2\htdocs\motojob\kod\profil\class_profil.php on line 49 $stmt->bindValue(':id',$id, PDO::PARAM_INT); |
|
|
![]()
|
|
Toc ci tlumacze po raz 100. Nigdzie tego ID nie przysylasz. Z kosmosu samo sie nie wezmie.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
chidzi o <form>?
|
|
|
![]()
|
|
No , na przyklad o form. FOrmem wysyla sie pola formularza jakie sie chce
|
|
![]()
|
|
cały pierwszy kod (przykładowo plik test.php) jest w form czyli
<form> kod php </form> Na początku kodu mam include do pliku z klasą update |
|
|
![]()
|
|
Rety... ale samo FORM nie wystarczy. Muszą tez tam byc pola, ktore chcesz wyslac. No ile razy o tym mozna pisac??
|
|
![]()
|
|
mam zrobione tak
<form action="" class="cmxform" method="post" id="signupForm" style='display: inline'> napisałem tak w uproszczeniu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że @nospor stracił cierpliwość więc dam Ci podpowiedź:
$_POST['id'] Ten post edytował markuz 6.03.2014, 13:30:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no właśnie to bylo takie proste, zapomniałem o tym ukrytym polu dzięki:). Tylo że mam jeszcze jeden problem, a mianowicie usuwa mi ale nie to id co trzeba
|
|
|
![]()
|
|
A ten znowu z tym usuwaniem :/ Skup sie wkoncu.
Pewnie w formie masz wiele pol z ID, wiec nic dziwnego ze UPDATUJE ci ostatni -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
oj sorki nospor pomylka update oczywiscie po raz kolejny
To jak mam pobrać ten właściwy bo juz się pogubiłem w zapytaniu mam tak 'UPDATE ogloszenia SET aktywne=0 WHERE id="'.$_POST['id'].'"'; Ten post edytował peklo 6.03.2014, 13:57:45 |
|
|
![]()
|
|
Zamiasts jednego FORMA z kupą pol z id, masz miec tyle formow ile wyswietlasz rekordow. Wowczas kliajac UPDATE wyslesz tylko ten form i to pole, ktore cie interesuje
|
|
![]()
|
|
aaaa to zrobię sobie tak jak mam gdzie indziej poprostu checkboxa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:42 |