![]() |
![]() |
-Gość_maiki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
jestem początkującym i mam problem zrobiłem edycje danych poprzez formularz (na plikach txt) ale wyświetla mi tylko ostatnio dodane dane ![]() Co trzeba zmienić aby pokazywało wszytkie dane a nie tylko oatanią linijke ? Kod <?
$file = file("a.txt"); $total = count($file); for($i=0; $total > $i; $i++){ $split = explode("||", $file[$i]); } ?> <form action="zapisz.php" method="post"> <input type="text" name="gracz" size="45" value=<? echo $split[1]; ?> ><br> <input type="text" name="druzyna" size="45" value=<? echo $split[2]; ?> ><br> <input type="text" name="link" size="45" value=<? echo $split[3]; ?> ><br> <input type="text" name="gol" size="45" value=<? echo $split[4]; ?> ><br> <input type="submit" value="submit"><br> </form> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej przed formularzem edycyjnym wybrać, którą linie chcesz edytować, a następnie :
Bo Tobie przelatuje cała pętla i ciągle zapisuje w $split, tylko gdy pętla się powtarza to te dane zostają nadpisane przez kolejną linie. Ostatnia linia zostaje w tej tablicy bo nie ma już nic co by mogło nadpisać te dane, pętla się kończy. Ten post edytował sf 12.11.2004, 21:14:47 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
-Gość_maiki- |
![]()
|
Goście ![]() |
A nie można zrobić tak żeby cała zawartość pliku a.txt była wyświetlana do edycji ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można, ale to jest głupie... bo jeżeli plik będzie miał 100 wpisów ?
Wystarczy umieścić formularz w pętli :
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
-Gość_maiki- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dokładnie o to mi chodziło. DZIEKI JESTEŚ WIELKI
![]() |
|
|
-Gość_maiki- |
![]()
|
Goście ![]() |
wszytko łądnie jest tylko zapomniałem o tym żeby były zapisywane w tym samym miejscu :] bo przez plik zapis.php lecą od nowej linijki tzn wyskuje array array araay
|
|
|
![]()
|
|
Może dlatego, że name to teraz są tablice? W innym przypadku jakby odróżniały, które pole odpowiada, której linijce? Zmodyfikuj plik zapis.php, aby odczytywał tablice.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:58 |