![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam nastepujący problem. Chciałbym dodac jako zalogowany użytkownik nowy rekord do bazy danych, lecz coś mi nie idzie. Kod:
Chciałbym dodać ze jestem początkującym, i masa błędów w kodzie jest możliwa ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nazwy kolumn bierze się w `a nie '
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem też w ten sposób, ale nadal nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 3.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć Xanvera.
z: $zapytanie123 = "INSERT INTO 'players' ('name') VALUES ('$nazwa')"; do: $zapytanie123 = "INSERT INTO players(name) VALUES ('$nazwa')"; Wiele zależy od komunikatu błędu. Np. Nie wiem jak w MySQL, ale w Postgresie jeżeli dodajesz tabele w '', to obowiązuje Case Sensitivity - a w Twoim skrypcie nazwy podajesz w ''. Example ofkorse ![]() Pzdr johnny_b Ten post edytował johnny_b 4.03.2014, 23:00:46 |
|
|
![]()
|
|
Witaj Johnny_b,
Na początku mała poprawka, jestem XENVERA nie XANVERA. Nawiązując do tematu, działa. Dzięki za pomoc ![]() Pozdrawiam, temat do zamknięcia! Ten post edytował xenvera 4.03.2014, 23:28:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 3.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oops
![]() No problem! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie.
Jeżeli jestem zalogowany na użytkownika np. 1 i dodaje nim dodatkowe informacje do bazy danych, to jak zrobić aby one TYLKO należały do jego ID ? Aby kazdy uzytkownik posiadał oddzielne (coś jak konto bankowe) Czyli np. przy zliczeniu rekordów jednemu użytkownikowi nie wyskakiwała suma wszystkich znajdujących się w bazie. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj kolumnę INT user_id i przy INSERT do zapytania dodaj odpowiednią wartość.
Chyba że użytkownicy nie mają ID to wtedy po nicku ($_SESSION['login'] ). btw. po co hasło w sesji? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie za bardzo rozumiem. Muszę dodać jeszcze jedną kolumnę w bazie danych: INT user_id ?
Przy INSERT jaką wartość mam podać? Co do hasła, nie wiem. Jak już mówiłem dopiero zacząłem się brać za php i mysql. Pozdrawiam F5, odpowie ktoś ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@ up dziękuje za odpowiedź.
Próbuję gdzieś wsadzić ten where id~, ale nie za bardzo to chce działać. KOD:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 23:14 |