![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu porusza się 1 div.
Myślę że dasz radę bez wtyczek. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zupełnie nie mogę dobrać odpowiedniej animacji dla konkretnego div'a.
Do tego dochodzi fakt, że w tle pracuje Ajax (wtyczka Ajaxify Wordpress Site) i się rozsypuje to i owo. Znacie może jakąs stronkę z tutorialami, które pomogłyby mi stworzyć tego typu animację w jQuery? Chodzi mi o coś takiego, że dany div jest ukryty, po załadowaniu calej strony (div wyjezdza z prawej strony i przesuwa sie po linii prostej w lewą stronę do środka contentu. Po wybraniu kolejnej podstrony div (z poprzednią zawartością) przesuwa się w lewa stronę, a na jego miejsce pojawia się kolejna zawartość - z animacją jak na początku, czyli slide z prawej strony w kierunku lewej). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 3.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj Swiezak.
Wiadomo szybciej i wygodniej z jQuery/UI. Ale do przesunięcia 1 diva nie skorzystałbym z jQuery -> jeżeli nie masz innych zastosowań. KISS. http://jqueryui.com/show/ |
|
|
![]()
|
|
Wiem, że mógłbym skorzystać np. z CSS3, ale nie wszystkie przeglądarki go wspierają.
Dzięki za link. Tutaj małe demo, ale nie do końca to działa - mam problem z Ajaxem w tle: Kod $("#content").css('left', function(){ return $(this).offset().left; }) .animate({"left":"0px"}, "slow"); }); A jesteś w stanie określić, co za bilbioteka jest zmuszona do pracy z przesuwaniem div'a w tym rozwiązaniu? - http://templates.cms-guide.com/45113/ Ten post edytował swiezak 9.03.2014, 19:42:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 3.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ktoś nie używa przeglądarki z css3 to prawdopodobnie nie będzie Twoim targetem!
![]() Tak na szybko, po wyłączeniu jQuery z tej stronki (odpalane lokalnie), nie uruchomił się slide. Więc zakładam, że to jQuery. Pzdr, johnny_b |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dla zainteresowanych tematem.
Moje rozwiazanie (moze da sie prosciej, lepiej?): Fragment kodu dla animacji przy pierwszym wejsciu na strone (tego mi brakowalo wczesniej): Kod $("#content").delay(1000).css({'left': $("#content").offset().left + $('#content').width()*2, 'visibility': 'visible'}).animate({'left':'0px'}, 800); w css #content ma ustawione domyslnie visibility: hidden. Fragment kodu dla animacji po kliknieciu na jakis element na stronie: Kod $("#content").delay(1000).animate({'right':($(window).width() - $("#content").width()) / 2 + $("#content").width()}, 800); Oczywiscie do pracy zostal zatrudniony rowniez Ajax. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:50 |