![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej,
Właśnie wpadłem na pomysł, żeby zobaczyć co nowego na forum i od razu wpadłem na temat ktory w tej własnie chwili mnie bardzo interesuje. Czyli przekazywanie danych/zmiennych z php do JS. Chcę podłączyć dźwięki do systemu logowania ![]() ![]() No i po części działa, ustawienie focus'a na pole nazwa uzytkownika - Pani zachęca do podania w/w, po wpisaniu i przejsciu do kolejnego pola "password" .pani znowu sie odzywa i prosi o podanie hasła no i po wcisnięciu przycisku "LOGIN" badzo ładnie dziękuje ale to jeszcze to, nie tak jak bym chciał. Muszę/chciałbym dodać jeszcze procedurę sprawdzania czy sesja została odpalona i uzytkownik zalogowany do systemu, jesli tak to oczywiscie idzie dalej a jesli cos bylo zle to zmienna przekazywana bedzie do js i odpalony komunikat ze wystąpił błąd. Ponieważ do tej pory nie robiłem niczego takiego też potrzebuję podpowiedzi. Ale to może nie będę ci tu śmiecił i założę nowy wątek ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 11.10.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
![]() Niedawno i ja musiałem wykonać podobny trik @phpamator - podkładałem głos chatterbotowi, musiał wymówić każdą swoją odpowiedź... Sięgnąłem po AJAXA i Jquery ![]() Jako, że w PHP radzę sobie nawet nawet, tak w JS to dla mnie przeżycie, ale nie powiem, całkiem przyjemne. IHMO jeśli chcesz już robic takie "science-fiction" to mozesz zaprzęgnąć do tego te technologie ![]() -------------------- Podchodź pozytywnie do swojego kodu :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie przedszkolaki,
Dziękuję za przeniesienie wątku do osobnego "mojego" tematu ![]() Pewnie Panie jakubie.drag bede ale to jeszcze nie ten etap ![]() Przedemną daleka droga bo dopiero raczkuje w tym temacie więc może w okolicach środy będę w stanie samodzielnie coś wykonać ![]() Jakoże do środy jeszcze trochę czasu wsparcie było by mile widziane. Więc: So far mam formularzyk lolgowania i z niego wysyłane dane do "zbadania" czy delikwent o określonej nazwie istnieje i hasło jakim się posłużył jest na pewno poprawne. W chwili wysłania (POST) i sprawdzeniu zmienna $_SESSION['loggedon'] przyjmuje wartość true w przypadku powodzenia i false w przypadku błędu. Czy powinienem użyć tej zmiennej ? Czy może powinienem ustanowić nową lub wybrać jedną z istniejących biorących udział w procesie logowania ? Pomóżcie proszę i powiedzcie jak powinienem
<script type="text/javascript"> function loginCheck() { var loginCheck = .... "jak powinna wyglądać funkcja pobierająca stan $_SESSION['loggedon'] i zależnie od stanu uruchamiać funkcję "dźwięk" ? ta druga działa na event "focus" input'a. teraz potrzebuję /|\ } </script> Pozdrawiam phpamator'ski Ten post edytował phpamator 3.03.2014, 21:12:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W chwili wysłania (POST) i sprawdzeniu zmienna $_SESSION['loggedon'] przyjmuje wartość true w przypadku powodzenia i false w przypadku błędu. A po co w ogóle ustanawiać sesję w przypadku błędu? Ustanawiaj ją tylko w przypadku powodzenia, wartość jest obojętna, może być true, potem tylko isset($_SESSION wystarczy.
|
|
|
![]()
|
|
Hehehehe no nie wiem czy mogłem się spodziewać innej odpowiedzi i od innej osoby
![]() ![]() Dzięki TURSON, za każdym razem ratujesz mi sporo czasu. SERDECZNIE D Z I Ę K U J Ę ![]() Skoro tak to zaraz to wypróbuję. Teraz jak to podłączę do warunku if ? var loginCheck = "<?php echo $_SESSION['loggedon']; ?>"; i i jak a w zasadzie co zmienic żeby zmienna poniżej została uruchomiona ? Znaczy w konsekwencji if'a wywołana funkcja() { var context = initializeNewWebAudioContext(); context.loadSound('audio/siema.mp3', 'message'); (function() { context.playSound('message');} ); Możęsz mi to ktoś lekko rozjaśnić proszę? Coś mi świta ..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Czyli tak jak mi świtało,
nie byłem 100%'wo pewny czy aby napewno tak to ma wyglądać. Teraz juz wiem i mogę kontynuoować ![]() Serdeczne dzięki Pozdrwiam Cały blok odpowiadający za uruchamianie dźwięku wygląda tak
W przypadku beepów 1-3 ok, w przypadku beep4 nie wywala błędów ale dźwięku też brak. Co skopałem ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Zamiast
Chyba ![]() |
|
|
![]()
|
|
Czyli co ... funkcja natychmiastowa do kosza i powinno byc ok ?
loadSound jest realizowany przez jQuery wywolywane na poczatku strony
Dzwieku niet .... ![]() ![]() ![]() Ten post edytował phpamator 4.03.2014, 11:27:32 |
|
|
![]()
|
|
Sprawdź to się okaże. Ja nie mam takiej możliwości...
|
|
|
![]()
|
|
Czyli co ... funkcja natychmiastowa do kosza i powinno byc ok ? loadSound jest realizowany przez jQuery wywolywane na poczatku strony
Dzwieku niet .... ![]() ![]() ![]() Funkcja wyglada na to ze dziala ale nie odtwarza, mozna go jakos zaladowac np przy starcie? np window.onload czy cos ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:56 |