![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Muszę sieć w swojej firmie spisać, nie chce mi się latać po wszystkich komputerach więc w padłem na pomysł spizania podstawowych danych zdalnie. Wszystkich jednego dnia przekieruję na moją stronkę. Stronka jest na serwerze linux, a komputery mam różne jeśli chodzi o systemy. Potrzebuję takich danych - IP - MAC ADDRESS - Wersja systemu ( czy to windows MacOS, Android czy Linux) - Nazwa NetBios W php można wykorzystać polecenia konsoli linux i tym się będę wspierał. Niestety mam mały problem. Jak w php napisałem coś takiego
To wynik mam taki 20:c9:d0:2b:f3:d5 Twój aktywny MacAddress to: 20:c9:d0:2b:f3:d5 Dlaczego mam go dwa razy ? Będę wdzięczny za pomoc może jest jakiś sposób w php by uzyskać takie informacje, niestety gotowca nie znalazłem żadnego takiego, żebym nie musiał u klientów instalować agentów ![]() Redelek Ten post edytował redelek 28.02.2014, 11:12:12 -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:41 |