![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taka sytuację: mam dwie tabele 1:m (kupony i zdarzenia) Efektem selekta
jest:
Problem polega na tym, że dane odnośnie kuponu chcę wykorzystać w jednym miejscu, natomiast same zdarzenia - w innym. Zwracane tablice zawierają jednak połączenie kuponu i jednego ze zdarzeń. Ma ktoś jakiś pomysł jak to 'rozdzielić' , by móc tego użyć mniej więcej tak:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to musisz w php pogrupowac te dane. Tutaj pisalem jak:
http://nospor.pl/grupowanie-wynikow.html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię wg tego tutoriala i jedna rzecz mi nie gra:
daje mi:
I wygląda to jak w tutku ale nie mogę się już tak odwołać jak w nim, muszę jeszcze [1] dodać by znalazło 'kupon'. Coś zrobiłem źle?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie: $categories[$kid]['kupon'] = array($kupon);
a: $categories[$kid] = $kupon; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Znowu ja... Rzeczywiście powyższa zmiana mi pomogła z pierwszą tablicą ale analogiczną sytuację mam z drugą, tj.:
Jak zrobić, by tego [1] nie było? |
|
|
![]()
|
|
Motasz niesamowicie.... zobacz jak wyglada teraz wygenerowana tablica.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ja to wiem.... to ty sie miales przyjrzec a nie ja...
![]() Masz tu dwu wymiarową tablice. Czyli mają byc dwa foreach....
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak, nie zauważyłem, że drugi forach jest robiony na podstawie pierwszego i drugi zaczynałem 'od nowa'.
Dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 21:25 |