![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem tu pierwszy raz, więc Witam Wszystkich
Mam problem z łączeniem zmiennych i nie wiem czy to co chce uzyskać, jest w ogóle możliwe Mam zmienną która określa produkt (produkt wybierany jest poprzez formularz) $Produkt może ona mieć wartość : produktA, produktB, produktC itp .... Mam zmienne cen tych produktów [Cena]: $cena_praduktA = 20 ; $cena_produktB = 30 ; ... Jak widać w nazwie Cena zawarta jest wartość zmiennej $Produkt Do tej pory miałem coś takiego :
Pomyślałem że można by zrobić coś w poniższym stylu, ale działającego (wyświetlającego liczbę): $Wynik= '$cena'."$Produkt" ; Takie coś wyświetla mi nazwę zmiennej zamiast liczby (w tym przypadku 20). Proszę o podpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam zmiennej $cena, to jest tylko człon nazwy. Dlatego dałem to do ' ' . Produkt dałem do " " aby dostać w wyniku np: produktA Pomyliłem się troszkę w poście, bo mam wpisane:
Daje mi to niestety wynik : $cena_produktA , zamiast 20 (czyli tekstowy zamiast liczbowy) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj do tego array.
I wynik:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję Serdecznie
O tym nie pomyślałem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:46 |