![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
poszukuje bazy danych panstw i miast. chodzi mi o zrobienie dwoch pol select, w jednym wybieram panstwo, a w drugim mi sie pokazuja miasta z tego panstwa przyklad na match.com recznie nie mam ochoty wpisywac tych miast, wiec jesli ktos wie gdzie moge znalezc taki skrypt, to bede wdzieczny nie wiem, czy taka baza jest dostepna w internecie, jesli nie, to ew. zlece zamowienie na nia, ale to pozniej, jesli tu nie otrzymam odpowiedzi //edit: pomocna bedzie tez informacja o jakims skrypcie, ktory ma taka opcje, wtedy jakos bym z niego pobral Ten post edytował wojto 11.11.2004, 22:13:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat raczej z programowaniem nie zwiazany. Przenosze.
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@rzseattle: mi się wydaję, że ten temat należy do bazy danych, ale nie jestem pewien.. dobra nie ważne
![]() @wojto: proponuję zapytać Pana Google ![]() oczywiście możesz też sparsować wyniki zwracane przez jakiś inny serwis ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Tiraeth @ 2004-11-12 10:36:29) @wojto: proponuję zapytać Pana Google ![]() pana google, to ja pytalem w pierwszej kolejnosci, zaraz przed hotscripts znalazl tylko takia strone: http://fy-fy.net/nookie/nationdb/nations.htm ale niestety, tamta baza miast jest raczej uboga (moze poza stanami zjednoczonymi), nie ma nawet Zamościa ![]() mozliwe, ze zle szukalem :/ Cytat(Tiraeth @ 2004-11-12 10:36:29) oczywiście możesz też sparsować wyniki zwracane przez jakiś inny serwis ![]() ![]() moglbys podac adres takiego serwisu, bo ja znalazlem tylko formularze, gdzie nie ma spisu miast na jednej stronie (np. poprzez java script), lecz miasta sie pokazuja dopiero po przetworzeniu ponownie skryptu php, poza tym dane o id panstwa sa wysylane przez posta :/ pzdr. Ten post edytował wojto 12.11.2004, 10:23:19 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:40 |