![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam posiadam na swojej stronie formularz php ktory wysyla maila. Mam potwierdzenie wyslania maila lecz chcialbym aby potwierdzenie wyskakiwalo w osobnym okienku i nie po kliknieciu OK wysylalo automatycznie na strone glowna .. Hmm mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi
Tutaj skrypt.php:
Staralem sie wklepac ten skrypt : Lecz ciagle przekierowywalo mnie na pusta strone wraz z ramka Prosze o pomoc
Powód edycji: [Kshyhoo]: dodałem tagi i bb-code
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przenoszę do Przedszkola. Proszę zapoznać się z zasadami panującymi na Forum
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odswiezam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba jednak nie rozumiemy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Poprostu chodzi mi o to ze po pomyslnym wyslaniu maila zostaje wyswietlone okienko ze mail zostal wyslany, a jesli wystapi blad to wyskoczy osobne okienko ze wystapil blad podczas wysylania.
Aktualnie po wyslaniu przenosi mnie na pusta strone z napisem ze wiadomosc zostala wyslana lecz wyglada to niezbyt ladnie i wolal bym zeby wyskakiwalo okienko na stronie glownej po wyslaniu formularza |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona jest pusta może dlatego, że formularz nie jest widoczny po wysłaniu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Turson Naprawdę, to chyba autor wie, nie o to mu przecież chodziło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
No to wykorzystaj np to https://jqueryui.com/dialog/ |
|
|
![]()
|
|
Tylko teraz to chyba nalezy edytowac plik *html a nie sam skrypt*php nie wiem jak sie juz do tego zabrac bo nie wiem jak wykorzystac cos takiego probuje i głowkuje od dluzszego czasu i dalej nic..
Czy pomoze mi ktos podpiac takie okienko? Ten post edytował mattiluzak 25.02.2014, 21:04:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 8 Dołączył: 7.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast tego swojego echa, o którym wspominasz na początku, a przed przekierowaniem na główną, wstaw sobie to:
Stwórz plik "komunikat.html" i do niego wrzuć
Oczywiście w środku możesz napisać coś mądrzejszego. Następnie stworz sobie plik "komunikat.css" i w niego wklej:
W efekcie zamiast przekierowania powinno pojawić się okienko w stylu lightboxa z komunikatem, a po chwili przekierować na główna.php A dziwo to wygląda tak: (IMG:http://i.imgur.com/dFGVqPG.jpg) Ten post edytował Luna_s20 26.02.2014, 13:16:34 |
|
|
![]()
|
|
Wszystko zrobione, tak wyglada teraz plik ze skryptem.php
Lecz ramka wyswietla sie na nowej stronie calej pustej czy nie mozna tego modyfikowac tak aby wyswietlala sie na stronie glownej ? Oraz po kliknieciu "OK" skrypt przenosi mnie na główna.php gdy zmieniam te wartosc na index.thml nie dziala i nie kieruje mnie na strone glowna Ten post edytował mattiluzak 26.02.2014, 14:16:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 8 Dołączył: 7.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zmienisz główna.php na index.html to musi zadziałać. Skryptowi wszystko jedno - odczytuje i przenosi po prostu.
Jako że dzisiaj jest święto marnowania czasu, pecjalnie utworzyłam sobie według swojej instrukcji plik php, html i css i sprawdziłam to wszystko zanim odpowiedziałam.
Działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/Lkingsmiley.png) Ten post edytował Luna_s20 26.02.2014, 20:38:59 |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie wiem jak to mozliwe ale skopiowalem caly skrypt jaki zamiescilas i po kliknieciu "OK" w okienku przekierowuje mnie na adres: "http://origami7.cba.pl/java%20script:void(0)" podejrzewam ze tu bedzie chyba cos nie tak z komunikat.html
EDIT: DODAm ze gdy nie klikne "OK" i odczekam 5 sec automatycznie przenosi mnie na strone glowna lecz gdy klikne i okienko zamknie sie przekierowuje mnie na wyzej podana strone mozesz jesli mozesz wejdz na strone moja i wyslij maila probnego, formularz znajduje sie po lewej stronie EDIT2: ROZSZYFROWALEM. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W komunikat.html nalezy zmienic wartosc: na: Teraz dziala dizekuje wielkie za pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tylko ostatnie mam pytanie czy jesli mail nie zostanie wyslany wyswietli sie blad o takowym nie powodzeniu wyslania? Rozumiem ze wyswietli sie juz nie w ramce ale chodiz mi o samo dzialanie skryptu zeby potwierdzil blad wyslania jesli sie nie powiedzie i jak moglbym sprawdzic to? jak wymusic niepoprawne wyslanie formularza zeby wymusic komunikat o bledzie. Moze troche chaotycznie to brzmi ale mysle ze wmiare zrozumiale Ten post edytował mattiluzak 26.02.2014, 22:41:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jak chcesz, żeby błędy wyświetlało w ramce, to skopiuj sobie i przeedytuj ramkę z komunikat.html i podepnij w ten sam sposób w miejscu, w którym ma wyświetlać błąd.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:32 |