![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Celem mojego zadania jest uzyskanie przewijania treści strony, w której całość będą stanowiły divy w ilości n. Będzie również panel nawigacyjny (w górę, w dół), dzięki któremu będzie możliwe przechodzenie pomiędzy divami. Moj pomysł opiera się na początku, na zliczeniu elementów.
Następnie chciałbym, aby każdy z nich, otrzymał swoją własną unikalną klasę (p1, p2, p3). To działanie w pętli wykonać również nie jest trudne. Zastanawiam się jednak, jak wykonać samo scrollowanie elementów ( wykorzystujac np $(...).scrollTo(".p1"); ), w taki sposób, aby skrypt aktualnie pamiętał w którym jestem miejscu i odpowiednio po kliknięciu jednego z dwóch przycisków, manewrował.
Nie wiem również, czy umieszczanie warunków granicznych jest konieczne, ponieważ jeśli odwołam się do elementu, który nie istnieje, działanie nie powinno się wykonać. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu up -------------------- Taaak, zaciekawiło mnie php i spróbuję coś z tym zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze rozumiem - chcesz, żeby te przyciski scrollowały ekran do kolejnego diva, czyli tego, który jest tuż za tym aktualnie widocznym? Jeśli tak, to zamiast pamiętać pozycję, lepiej po każdym kliknięciu sprawdzać który z divów jest na widoku. W końcu użytkownicy mogą scrollować też sami, bez użycia tych przycisków.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:09 |